Viikonloppu meni myyjäisten merkeissä jokakeväiseen tapaan. Se on aina meidän Lähetystyön Käsityö ja Askartelupiirin kohokohta. Ja sitten jäädään kesätauolle piiristä ja syksyllä taas uusin voimin ja uusin innoin. Lauantaina ensin leivoin sinne ja olin eilisen päivän myymässä.Tai ei siihen nyt ihan koko päivää mennyt,jos tarkkoja ollaan.

 

Tein nämä kinkku-paprika-sieni piiraat. Niissä on tavallinen piiraspohja ja sitten runsaat täytteet.Täytteenä savukinkkua,paprikaa pieninä paloina,herkkusientä,pieni sipuli pilkottuna,kolme kananmunaa,1prk kermaviiliä ja 2dl edam-juustoa raasteena.

 

Sitten tein tavallisen toscapiirakan ja suklaapiirakan. Suklaapiirakan pohja on kaaakaomausteinen kakkupohja. Päällä valmista suklaakastiketta ja nomparellejä.

 

Tämä on tosi hyvä piirakka. Mä makeisiin piirakoihin teen yleensä samanlaisen pohjan melkein aina. Se on tälläinen helppo,tarvii vain sekoitella ja onnistumisen puolesta idioottivarma. 1 kananmuna ja 2dl sokeria sekoitetaan. Lisätään 3,5dl maitoa. Sitten 5dl vehnäjauhoja,joihin on sekoitettu 2,5tl leivinjauhetta. Kaikki sekoitellaan keskenään ja lopuksi seokseen lisätään 150g sulatettua rasvaa. Täsät tulee uunipellillinen tai sitten kahteen vuokaan. Kuvassa olevaan piirakkaan täytteenä ensin kaksi purkkia vaniljarahkaa,sitten pussillinen pakastevadelmia ja hiukan voi vadelmien päälle ripottaa sokeria.

 

Vielä tein myyjäisiin tään mummin omenatortun. Tätä olen paljon tehnyt,niin monet kerrat. Erilaisin koristein. Nyt on koristeena suklaapähkinöitä. Ohje löytyy sivupalkin leivontaosiosta,jos jaksaa selata. Sieltä tosin on aika etsiminen,olen huomannut,kun katselen sieltä jotain vanhaa ohjettani:)

 

Meille kotiin leivoin samalla tätä ainaista pullan känttyä:)

 

Sitten muutama kuvakulma itse myyjäisistä. Sinne oli leiponut muutama muukin. Oli paljon kuivia kakkuja,piimälimppuja,kääretosttuja.pullaa ja ties mitä ja kaikki teki nopeesti kauppansa. Voi olla,että olis enempikin menny leivonnaisia.

 

Suut sai makeaksi myös herkullisen näköisine vaahtokarkkitikkarineen.

 

Varsinaisia käsitöitä oli myös kertynyt monta pöytää ja ihan kivasti niitäkin myimme. Eräs ystävä oli ommellut tuon pupun ja se heti ostettiin ja moni muukin ois halunnut. Se olikin niin suloinen ja ei mikään niin pienikään,ei siis amigurumi.

 

Joku oli ommellut paloista kivan näköisiä lattiatyynyjäkin. Voi olihan siellä myyjäisissä mitä vaan ajatella saattaa ja ennenkaikkea ihana,iloinen tunnelma. Kaukana sellaisesta markkinahumusta,joissa on krääsää. Täällä kaikki on joko kotona leivottuja tai itse käsityönä valmistettuja lämmöllä ja rakkaudella.

 

Vielä otin kahvipöydän asetelmmasta kuvaa. Siellä ruokailutilassa on joka pöydälle joskus askarreltu näin kauniit asetelmat. Pöydillä on poppanaliinat,jotka on pienillä kangaspuilla kutonut viimekesänä taivaan kotiin muuttanut ystävä.