No niin, matkakertomus jatkuu. Kuten matkustavaiset tietää,niin lentokentällä on aina pitkät odottelut ja meillä vielä takaisin tullessa Finnairin kone oli ainakin puolitoista tuntia myöhässä. Ei johtunut lakosta,vaan meitä hakemaan lähtenyttä konetta oli Suomen päässä korjattu teknisen vian vuoksi. Lento kesti mennessä 6,5 tuntia ja tullessa noin 6 , joten ihan riittämiin. Mulla tosin odottelut ja matkat sujui aika joutuisasti bambu-puikkoja heilutellen.

 

Mä olen lentokentällä ja koneessa tikutellut nämä lasten lapaset. Lankana on kaikissa Maija ja mallit keksin siinä neuloessa. Mä kilpailin lentokoneen kanssa :D Päätin,että takaisin tullessa ennenkuin Vantaalle laskeudumme,niin pitää lapasten olla valmiit . Juuri just kun kuulutettiin,että laskeudumme ja matkatavarat pitää laittaa jalkatilaan jne. niin sain viimeisenkin peukalon valmiiksi :D Langanpäät päättelin sitten maissa. Kun Dubaissa lentokentällä odottaessa neuloin,niin mä huomasin sheikkien ja intialaisten ja monen muun tuijottavan mua ihmeessään! Näin heidän puhuvan jotain minusta ja taas tuijottivat. Liekö niin,etteivät ole ennen nähneet neulomista ja soin heille eksoottisen elämyksen:D:D

 

Dubaissa on paljon,paljon pilvenpiirtäjiä yhdessä osaa kaupunkia.Kuvasta ei saa käsitystä miten korkeita ne olivat. Olen retkellä bussin ikkunasta napsinut täänkin kuvan. Niitä oli paljon ja ne olivat tosi korkeita lasipalatseja. Niitä oli eri väreissä kuten vaalean sin. vaalean pun. vaalean vihr. jne. Kauniita ja tuli mieleeni kuin oltais jossain Amerikassa Manhattanilla. Dubaissa on maailman korkein rakennuskin,mutta siitä en edes yrittänyt kuvaa. Se on 818m.

 

Tässä vielä toinen kaupunkikuva.

 

Yleisin liikkumisväline siellä taitaa olla taksi. Kyllä paikallisilla kaikilla on omia hienoja autoja,mutta liikkuivat ainakin perheenäidit paljon takseilla! Taksit olivat kaikki Toyota Camryjä ja kattojen väri vaan vaihteli eri firmojen mukaan. En ole ikinä ajellut taksilla niin paljon kuin tuolla. Kaupunkialueella kun taksimaksu oli 2 € ja jos kauemmas kymmenien kilometrien päähän,niin 4-6 €. Kun olimme kaukana yhdessä kauppakeskuksessa,niin päästäksemme pois,niin piti mennä taksijonoon. Siellä todella oli tosi pitkä taksijono,kun paikalliset rouvat hakivat elintarvikekaupasta ruokaa. Jono eteni nopeesti,kun takseja tuli ihan koko ajan. Mä katselin rouvia silmät pyöreenä,kun suuret ostoskärryt täynnä tavaraa ja kaupan juoksupoika pakkasi heille taksin tavaratilaan ruuat ja sitten vain taksilla kotiin ruokaa laittamaan!!!

 

Yhdestä toisesta ostoskeskuksesta tulimme metrolla. Metro oli huippuhieno ja valtavan upeat asemat. Metro oli uusi. Valmistunut 3kk sitten. Se kulki korkealla maan päällä,joten oli ihanaa , kun samalla näki maisemia.

 

Dubain-lahti jakoi kaupungin kahteen osaan ja sen yli kuljettiin tuollaisilla veneillä,joita sanotaan abraksi. Rannalla mentiin vaan jonkun abran luo missä näkyi muitakin yli haluavia. Sitten kuski otti kerrallaan yhteen abraan oliko se nyt 20-henkilöä ja maksu yhdeltä henkilöltä oli aina 20 cnt ! Niin pian oltiin toisella puolella!

 

Me myös muutaman kerran mentiin yli katselemaan toista kaupunginosaa. Tämän kuvan olen ottanut istuessamme toisen abran kyydissä. Me törmättiin aika täysillä tuohon abraan jonka kuvasin. Eivät he mitään piitanneet törmäyksestä,kaikki vaan nauroivat ja matka jatkui. Näitä abroja kulki niin paljon,että kai he ovat useasti törmäilleet.

 

Tää puolestaan on dhow-laiva. Näitä kulki illan pimetessä paljon ja vähän aina erilaisia kauniine valoineen. Yhtenä iltana oltiin tälläisellä tunnelmallisella laivalla illallisristeilyllä. Oi kuinka se oli mieleenpainuvaa. Hieno katsella laivan yläosan ravintolasta toisia ohi lipuvia eri tavoin valaistuja laivoja ja mahtavia kaupungin rakennuksia upeine valaistuksineen. Tuolla söimme runsaasta,maukkaasta ja niin,niin monipuolisesta seisovasta pöydästä.

 

Tässä kuvassa on maailman ainoa 7-tähden hotelli. Ei sinne lähelle päässyt. Yhteen ravintolaan siellä olisi päässyt illalliselle,mutta ei menty kun ois maksanut maltaita ja ei me osaa niin hienosti olla,eikä meillä ole sellaisia juhlavaatteitakaan!  Mutta jos tuonne menee yöpymään,niin ensin on vastaanottokomitea. Ensimmäinen tervehtii,toinen ojentaa pyyhkeen ,että saa kasvoja ja käsiä pyyhkiä. Kolmas ottaa sen pyyhkeen,neljäs ottaa matkalaukun,viides vie huoneeseen,jossa sitten taas palvelija huolehtii !! Oi,voi! Sheikillä on hotellin katolla helikopterille laskeutumisteline ja kaksi ylintä kerrosta varattuna vieraitaan varten. Jos tuon hotellin kolmannessa ylimmässä kerroksessa haluaa yöpyä,niin yö maksaa 15 000 € !!!!! Opas sanoi,että se on sen arvoinen. Mikä yö ja mitä voi olla tuon arvoinen!? Ei ainakaan nukkua voisi silmällistäkään,kun pitäis katsella kun maksaa noin paljon :D Pitäiskö nyt mennä pankinjohtajalta lainaa kysymään yhtä hotelliyötä varten! Ei vaan,kyllä tään meidän oman kuluneen ja vaatimattoman kodin oma rupsu sänky on meille silti ainakin 10 tähteä!!