Päätin tälläkertaa laittaa postauksen viikon ruokavaliosta! Ensikerralla sitten alkaa taas ilmestyä käsitöitä,sillä kyllähän tuolla niitäkin on. Mutta aina matkan jälkeen alan keitellä oikein semmosia suomalaisia perusruokia. Tuntuu,että ulkomailla syötyjen hiukan erilaisempien ruokien sijaan pitää saada jotain yksinkertaisen kotoista ruokaa.

MAANANTAI

Ainahan mä tietysti lihapullilla aloitan. Nuo ovat porkkanalihapullia tai mitä lie möykkyjä. 400g kevyt jauhelihaa, 3 isoa porkkanaa raastettuna,iso sipuli pilkottuna,2tl suolaa,4tl paprikajauhetta,3tl jauhelihamaustetta ja 3 kananmunaa. Nuo aineet sekoitin ja sitten pyörittelin möykyiksi unnipellille ja uunissa kypsiksi. Tarjosin myös keitettyjä perunoita ja tein ruskean kastikkeen. Salaatti on jäävuorisalaattia,paprikafetajuustoa,kirsikkatomaattia,3 pilkottua persikanpuolikasta ja muutama halkaistu mansikka. Sitten tietysti leivät ja juomat ovat joka kerta.

TIISTAI

Tiistaina mulla on harrastemenoja ja olen niin myöhällä kotona,että en jaksa alusta alaken keitellä,joten syödään edellisen päivän loppuja. Tälläkertaa noita porkkanalihapullia ja kermaperunat.

KESKIVIIKKO

Se oli kanapata. Minusta tää on niin hyvää. Tein sen näin. 1 palsternakka pilkotaan vuuan pohjalle, 1 iso porkkana samaten pilkotaan vuokaan,1 sipuli myöskin. Sitten asetan niitten päälle vuokaan kolme kanan reisikoipia.(mulle 1 ja miehelle 2). Sitten 2dl ruokakermaa ja 1dl maitoa sekoitetaan. Mukaan sekoitan puolesta sitruunasta puristetun mehun ja 2rkl soijakastiketta. Kaadan sekoituksen vuokaan ja paistetaan uunissa kypsiksi. Kanapadan kanssa syötiin riisiä ja vihanneksia.

TOERSTAI

Torstaipäivänä lihamakaronilaatikko. Minäpäs kerronkin tästä tarinan. Ensin ruskistin 400g kevytjauhelihaa pannussa ja kuullotin samalla yhden sipulin. Laitoin pussillisen kattilaan makaroneja kypsymään. Menin toiseenpäähän taloa "hetkeksi"istumaan neuleitteni kanssa. Minä neuloin ja neuloin ja täysin unohdin ruuan laiton totaalisesti!! Sitten siinä neuloessa aloin ihmetellä,että miten täällä huushollissa on niin kummallinen katku. Meni vielä jonkin aikaa niin sitten vasta mieleeni juolahti se makaronikattila! Voi apua! Makaronit olivat tosi pahoin palaneet kattilaan ja kattilakin pilalla! Niin että tälläinen kokki täällä on:) Onneksi löytyi vielä pussillinen makaroneja ja ne toiseen kattilaan ja uusi yritys. Nyt sentään valvoin kypsymistä silmä tarkkana:) Sitten laitoin vuokaan makaronit ja jauhelihan. Vuokaan sekoittelin myös reippaasti puoli rasiallista ruohosipuli tuorejuustoa. Sitten tein munamaidon: 3dl maitoa,3munaa ja 3 tl suolaa sekoittelin. Ja kaadoin vuokaan. Hyvää tästä tuli alun dementiakohtauksesta huolimatta:)

PERJANTAI

Olin suunnitellut laittavani purjo-juustotäytteisiä silakkapihvejä,mutta en löytänyt kaupasta silakoita. Niin päädyin kirjoloheen. Ihan vähän ripottelin pinnalle suolaa ja pusersin puolikkaan sitruunan mehun. Laitoin lohen paistopussiin ja kypsäksi uunissa. Tää nautittiin salaattien ja perunamuusin kera.

LAUANTAI

Launataina piti ruoka laittaa paljon aikasemmin kuin tavallista. Noin klo 11,kun olimme lähdössä katsomaan paikkauntamme naisten superpesiksen  yhtä loppuotteluista. Tein valmispussista Espanjan pataa. Ruskistin 400g jauhelihaa ja laitoin jauhelihan ja pata-aineet vajaan litraan kiehuvaa vettä. Hiljalleen sai kiehua 20 min. Välillä hämmensin. Kyllähän meille tämäkin maistu:)

 

Lauantai-iltaa usein juhlistamme hakemalla Kotipizzat.Niin nytkin. Tässä on Mozzarellapizza.

SUNNUNTAI

Sunnuntaina tälläkertaa en keitellyt ollenkaan,kun lähdimme Jyväskylään pienelle reissulle. Meiltä on sinne ainakin 150km,oiskohan enempikin. Me menimme katselemaan ,kun oman paikkakuntamme superpesisnaiset taistelivat Suomenmestaruudesta. Me söimme metsästäjänleikettä matkallamme Hirvaskankaan ABC:llä.

 

Siinä pieni nurkka katsomoa,joten kyllä siellä oli myös moni muu meidän lisäksi. Täältäkin lähti sinne oikein fanibussi.

 

Siinä on jännittävä peli käynnissä.

 

Tässä lopputulos! Mestaruus ja kulta on meidän! Voi että oli juhlaa ja hieno oli olla seuraamassa jännittävää ottelua. Nyt on kesän pesäpallot pelattu ja ensikeväänä taas uusin kokoonpanoin ja uusin voimin.