Eilen tulimme kotiin ikäänkuin pidennetyltä viikonlopulta ja kiirusta piti,mutta ehdin vielä Martta-iltaankin. Siellä oli aiheena kotivara ja opastusta miten selvitä,jos sähköt katkee tai tulipalon sattuessa yms. Ihan mielenkiintoinen ilta ja meitä oli paljon naisia koolla. Reissussa automatkoilla virkkasin pari liinaa.

 

alice.jpg

alixe.jpg

Malli on tammikuun Kauneimmat käsityöt lehdestä. Lehdessä malli oli yksivärisenä. Minulla lankana Alice Bahar. Oikein hyvä puuvillalanka ja koukku nro. 2,5.

 

y%C3%B6p%C3%B6yd%C3%A4ll%C3%A4.jpg

toisella.jpg

Siinä liinat jäytössä ja paikallaan ,yöpöydillä.

 

Reissusta sitten joku sana. Menomatka oli aika kamala,kun meille sattui niin sakea lumipyry. Navigaattori ohjasi meitä jotain pikkutietä ja hietatietäkin. Meinasi aivan usko puuttua,että saavutaanko me täältä Kuopioon ikinä. Kameratolppia ei ollut,mutta ei tarvinnut muutenkaan varoa ylinopeutta,kun keli oli niin tosi kurja. Ei siinä pystynyt ajella kuin paljon hiljaisempaa vauhtia mitä normaalisti.

Kyllä se Kuopio vaan sittenkin tuli sieltä vastaan ja menimme kirjautumaan hotelliin. No,ei se niin vain onnistunutkaan,sillä respan nuorimies ei löytänyt meidän varausta lainkaan koneelta!! Hän etsi ja etsi ja ei vaan löytänyt. Hotelli oli aika täysi ja respassa oli ruuhkaa. Mä sanoin,että mä olen kyllä saanut varausvahvistuksen,että tervetuloa ja vielä toisen sähköpostin,jossa oli otettu huomioon meidän huonetoivomus. Respan nuori mies pyyti meitä menemään sivummalle ja odottamaan,niin hän hoitelee ruuhkan pois ja selvittelee. Me mietittiin mikä tässä on ja jos hotelliin emme mahdukaan ,niin miten me löydämme toisia hotelleja vieraasta kaupungista ja onko tilaa. Aikansa odotettuamme respassa nainen sanoi,että varaus on löytynyt. Se oli heillä joku sekaannus ja sanoivat olevansa kovasti pahoillaan. Voi,huh,huh.

 

kallavesi.jpg

Tämän kuvan hotellihuoneemme ikkunasta nappasin heti sinne päästyä ja kuvasta vähän näkee miten lumipyryinen sää. Taustalla on Kallavesi,vaikka ei kuvasta tietäisi.

 

j%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4.jpg

Tämän kuvan nappasin huomisin samasta ikkunasta,kun sää oli taas kirkas. Siellä Kallaveden jäällä oli paljon luistelijoita ja kelkkailemassakin moni. Aurauskone kaiken aikaa heille aurasi jäätä sileäksi.

 

elukat.jpg

Nämä täytetyt elukat ovat Puijon tornin aulassa. Ei me jaksettu tälläkertaa kulkea kaupoissa. Ainoastaan Puijon tornissa kävimme.

 

Puijo.jpg

torni.jpg

Nämä pari kuvaa on otettu sieltä ylhäältä 75 metristä.

 

Niilas%201v.jpg

Sitten jälleen synttäreillä:) Täähän se oli miedän matkan tarkoitus. Pojanpojanpojan 1v synttärit.

 

puhallus.jpg

Äitinsä sylissä kakun puhallusta:) kakku oli yksinkertaisen kaunis ja niin,niin hyvää,että harvoin noin hyvää kakkua olen saanut.

 

taaarjolla.jpg

hellalla.jpg

Ja paljon hyvää tarjottavaa.

Eilen kun kotiuduimme niin tulimme isoja teitä ja sää oli hyvä ajella. Nyt on taas niin,niin kiva olla kotona. Sanoin miehelleni,että nyt en pitkään aikaan lähde mihinkään niin,että oltais öitä poissa kotoa. Hän oli samaa mieltä. Kyllä se tavallinen arki vaan on parasta. Kyllähän meillä koko ajan jatkossakin riittää synttäreitä,mutta ei tarvi noin kauas lähteä.

Kiitos taas. T. Intsu