Olen ollut kaiken aikaa huonokuntoinen,eikä mun hommat meinaa edistyä. Mutta nyt on ainakin aurinkoinen päivä ja kyllä se aurinko joskus valaisee risukasaakin.

Parit vauvan tossut olen sentään saanut valmiiksi. Tällä "mun" mallilla.

 

Holmi.jpg

Ensinnäkin,nämä vaaleanpunaiset. Kuten olen joskus kertonutkin,että kun meidän asiakas muuttaa meidän rakentamaan asuntoon ja sinne tulee sitten vauva uuteen kotiin,niin mulla on ollut tapana tehdä vauvalle tossut. En tiedä onko näitten tossujen saaja jo syntynyt,mutta näinä päivinä piti syntymän. Viimeviikolla mieheni oli tiedustellut,että emäntä kyselee minkä väriset tossut tekisi. Kuulema vaaleanpunaiset. Saamansa pitää.

 

Valkotossut.jpg

Toiset tossut tikuttelin valkoiset. Nämä tein jemmaan,kun tasaisin väliajoin niitä tarvitaan.

 

tossut%20yhdess%C3%A4.jpg

Siinä ne yhdessä.

Sitten oliko mulla kenties vointini puolesta parempi päivä,kun innostuin leipaisemaan parit kakut.

 

tiikerikakku.jpg

Tämä on appelsiini-tiikerikakku.

3 kananmunaa ja 2,5dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Sitten lisätään jauhoseos,3,5dl vehnäjauhoja,3tl leivinjauhoja,2tl vaniljasokeria. Sen jälkeen 200g sulatettua voita ja puoli kahvikupillista kuumaa vettä. Seuraavaksi otan vajaa kolmanneksen taikinasta eri astiaan,johon sekoitan reipas 3 ruokalusikallista tummaa kaakaota. Vaaleaan taikinaan purista yhden appelsiinin ( ei kovin suuren) mehun. Paistan 180 ast uunissa noin 40 min. Hyvää tuli.

 

suliskaaka.jpg

Sitten kun mä olen vähän kyseenalainen leipuri,niin toisesta kakusta tuli tämmönen=) Voi,voi,voi,mun päätä. Mä laitoin leivinjauhoja kahteen kertaan. En muistanut,että laitoin jo 3tl ja sitten myöhemmin lisäsin vielä 3tl. No sehän pursusi aikansa vuuasta yli. Uuniinkin tuli karmea palaneen haju. Lopuksi se "hyvin" noussut kakku lässähti. Siitä piti tulla ihana suklaakakku. Siihen meni paljon leivontasuklaata ja ihan hukkaan. On kitkerän makuinen,maistuu leivinjauheelta=)

 

ruokaohjeet.jpg

Tämän olen ennenkin täällä näyttänyt,mutta näytetään taas. Tää on mun rakkain ja parhain reseptivihko. Mulla on aika paljon leivonta ja ruokaohjekirjoja hyllysssä,kuvalehdet ovat ohjeita pullollaan ja netti täynnänsä,mutta useimmiten mä otan tään esille. Tätä on tosi paljon käytetty kuten huomata saattaa,niin se on jo "vähän" kärsiintynyt. Tämän on mulle tehnyt/kirjoitellut vanhin poikani yli 30v sitten. Siinä on sivut numeroitu ja alkulehdillä on sisällysluettelokin. Tällä on kaikinpuolin aivan erityinen tunnearvo minulle,jota eivät millään nuo  hyllyssä  uutuutta kiiltävät ohjekirjat korvaa.

 

Palmuvehka.jpg

Sitten vähän jotain kukista. Mä joku aika sitten Tokmannilta summan mutikassa ostin tälläisen viherkasvin. Mä en tiedä nimeä,tiedätkö sinä? onko tää palmuvehka vai mikä. Kuten huomaatte mä olen aivan tumpelo vähän joka asiassa.

Sitten vielä terassilta pari kuvaa viimeisistä kukkijoista. Puutarhasta on miltei kaikki jo nahistuneet pois,mutta lasitettu terassi suojaa vielä kunnes pakkaset tulevat.

 

Horto.jpg

Tämä hortenssia on aivan ihanan värinenkin.

karjalasta.jpg

Tää kuva karjalanneidosta on otettu jo pari viikkoa sitten. On tuosta pikkuisen nahistunut,mutta silti kukkii vieläkin kauniisti.

Koetetaan nauttia tästä lokakuustakin. Kiitoksin:Intsu