Sanoin,että tällä viikolla leivon itselle ja niinhän sitten yhden päivän vietin leipoessa. Tämmösin tuloksin.

 

nisu%C3%A4ij%C3%A4t.jpg

Pienten vieraitteni iloksi leivoin näitä nisuäijiä. Enpä ole niitä leiponut vuosikymmeniin ja mä aivan olen unohtanut miten niitä äidin kanssa tehtiin! Mä en enää oikein osannut. Silloin ne oli sieviä somia,mutta nää onkuin jostain ulkoavaruudesta ilmestyneitä. On tyttöjä ja poikia. Silloin silmät,suut ,napit, oli rusinasta. En muistanut kauppareissulla niitä rusinoita,mutta pupupipareista jäi suklaanappeja ja mä käytin niitä. Nuo ovat suuria,mutta niitä sitten pöydässä  voi vaikka puolittaa. Voi,voi ,kaikkia hulluuksia meikäläisen päähän pälkähtää!

 

nisupullat.jpg

Toki mä paljon muutakin pullaa tein. Tässä ei ole kaikki.

 

omppupomppukakku.jpg

Tämä on tuore omeraastekakku. (taas se vaan niitä samoja)

 

joululimput.jpg

Oulun limppuja tietysti.

 

leivospalat.jpg

Tää on pellillinen makeaa piirakkaa. Näistä tulee joulukuusileivoksia. Ne tehdään sitten vähän ennen tarjoiluja ja yritän muistaa kuvata ne sitten valmiina.

 

t%C3%A4hti%20ulkona.jpg

Mieheni on ulkoa kuvannut joitan juttuja. Itseasiassa aika paljonkin,mutta vain joitain tähän poimin. Tuo tähtivalo on porraspäässä. Tuollainen valosarja kiertää ympäri taloa räystään reunalla.

 

boro.jpg

Poro puutarhassa.

 

poronsarvet.jpg

Poro ihmettelee,että millä joulupukki nyt tulee,kun hän on täällä ja ei ole luntakaan. Minäpä tässä yhteydessä kerron hauskan hullun joulumuiston. Tosin se on mulle itselle suureksi häpeäksi:) Oltiin porukalla aattoiltaa viettämässä nuorimman tyttären kotona. Joulupukki tuli ja kysyi onko  täällä kilttejä lapsia ja aikuisia? Silloin pieni pojanpoikani,oisko ollut silloin korkeintaan 4v,sanoi: mummi ei ole ollut kiltti! Mitä minäkö se en muka ollut kiltti!! Pukki ihmettelemään mitä se mummi nyt niin. Silloin pikkumies,joka ei osannut vielä sanoa R-kirjainta kertoi: Mummi on luokapöylässä pielaissut ja kolome keltaa!!!!! Porukka räjähti nauramaan,voi että he kaikki nauroi tikahtuakseen,pukkikin hyvä jos asuissaan pysyi. Mulla ei ollut aivan niin hauskaa. Sain tuhmuudesta huolimatta lahjoja ja myöhemmin pikkumiestä jututin,että eihän meillä silloin ollut siinä ruokaa. En mä nyt niin sika ollut,että eihän me syöty. Tää nuori herra vakuutti vain pontevasti: niin mutta sen saman pöylän äälessä!!

 

pallovalo.jpg

 

ulko-ovi.jpg

Lopuksi meidän ulko-oven lasi.

Iloista Joulun Odotusta Jokaiselle:)

Kiitos käynnistä ja kommenteista! T.Intsu