Näin jo menemme toista Adventti sunnuntaita kohti ja jouluun on enää kolmisen viikkoa.Niinpä on jo alkanut vilahdella tonttuja.

 

Tälläinen Tonttu Tomera on meille muuttanut. Tää on mun elämäni eka neulahuovutuksella tekemäni työ. No,missä muualla mä tätä opettelin,kuin Kaarakan Taitokeskuksessa. Siellä sain tään hyvälle alulle ja kotona tein valmiiksi ja viimeistelin. Laitoin silmät,silmälasit,ompelin kulkusen ja kaulahuivinkin tein.

 

Tässä vielä sivulta katsottuna. Sillä on kädetkin ja ne ovat puuhkassa edessä,mutta eipä ne edestäpäin tuuhean parran alta näy. Tätä oli niin tosi kiva tehdä ja olin taas tietysti aivan tohkeissani.

 

Sitten tavallisempi käsityö mikä valmistui,niin ovat  lapsen sukat. Nää ovat 6-vuotiaan kokoiset. Lankana on Smart.

 

Lunta on ja pakkasta ja tässä meidän huvimaja talviasussaan. Siinä on sisällä kauniit  jouluvalot,mutta eipä ne illanhämärässä juurikaan kuvasta näy.

Minulta on pyydelty piparitaikinan ohjettani,joten kirjoittelenpa sen tähän.

PIPARIT a`la Intsu

-3kananmunaa, 350g sokeria, 200g siirappia,  300g voita,  750g vehnäjauhoja,  4tl soodaa,  2tl neilikkaa, 3tl kanelia.

Muna ja sokeri vaahdotetaan. Siirappi ja voi sulatetaan ja yhdistetään muna-sokerivaahtoon. Sooda ja mausteet sekoitetaan jauhoihin ja jauhot sekoitellen lisätään taikinaan. Taikina saa jähmettyä yön yli viileässä. Meillä se on yön jääkaapissa ja huomisin leivotaan pipareiksi ja paistan ne 225 ast. Mä leivon pipareista pakusuja/muhkeita. Toisten mielestä piparien pitää olla ohuita. Se on vähän makuasia.

 

Pikkuhiljaa alkaa kaikennäköistä joulujuttuja ilmestyä huusholliin.. En kovin paljoa laita,mutta jotain kuitenkin. Tää poro saakoon siivittää jokaisen mukavaan viikonlopun viettoon:) Ja oikein Ihanaa, Kallisarvoista Itsenäisyyspäivää juuri Sinulle Lukijani!