Nyt sitten tulin siitä kreetalaisesta käsityötaidosta kertomaan ja kuvia vilauttamaan. Kuten edellisessä postauksessa kerroin,niin he ovat todella taitavia käsistään. Siitä keramiikasta saitte vähän taidonnäytteitä jo viimeksi. Voi,miten sitäkin ois ollut paljon lisää ja erilaista. Siellä vuoristoilla miehetkin ovat taitavia tekemään kaikkee puusta ja metallista. Mutta nyt lankatöistä,joiden mä luulen blogilaisia eniten kiinnostavan,kuten meikäläistäkin.


Tässä pieni kuvakulma Hanian yhdestä lankakaupasta. Siellä oli lankoja paljon,joka seinustalla.Oi,miten ne houkutteli...


Tämä kuva on ristipistokaupasta!! Oikealla puolen olevat kankaat ovat ristipistotöiden pohjakankaita. Vasemmalla niitä on lisää. Sellaisia pakkauksiakin oli lankojen kera. Paljon,paljon muliinilankoja ja monissa kaupoissa suuret valikoimat nauhoja,nappeja jne.
Kangaskauppojakin oli useita,mutta niistä en tullut ottaneeksi kuvia.


Pikkuisen ikkunakuvaa valmiista kirjontatöistä + muusta.


Edelleen kirjontatöitä ja virkkauksiakin. Mä en nähnyt siellä missään lainkaan mallilehtiä,vaan kaupoissa oli kasa paperiliuskoja,joista valittiin virkkausmalli,samoin ristipistomalli,sekä kirjontakuviot oli myös paperilla. Minä tutkin tarkoin niitä valmiita töitä ja toden totta ne käsin olivat kaikki tehdyt ja siististi.


Tässä kaupassa oli virkattuja liinoja paljon ja silkkinauhakirjontaa,sekä hardangeria.


Puoti,jossa myytiin vaikka mitä itse tehtyä. Omistaja, nainen,koko ajan teki jos jotakin myyntiin.


Taas taidokkaasti kirjottuja liinoja.


Tämäpä olikin mielenkiintoinen kauppa. Täällä oli muutamia valmiita töitä esillä ja sitten valtavasti kirjomusten pohjakankaita,niitä mallipapereita,nappeja ja erilaisia nauhoja en ole varmaan yhdellä kertaa niin paljoa nähnyt. Kuva ei tee lainkaan oikeutta tuossa edessä olevalle tummanvihreälle kaitaliinalle.Se on tosi taidokas liina. Se on kirjottu vihreän eri sävyillä,sekä kultalangalla ja kirjonnoissa on mukana paljon helmiä. Vasemmanpuoleinen kukkaliina on tehty ristipistoin. Se kokonaisuudessaan oli upea kymmenine punaisen ja vihreän muliinilankojen sävyineen.


Ja entäs nämä sitten! Siellähän oli toinen toistaan ihastuttvampia ristipistoilla tehtyjä vauvojen peitteitä.


Tässä edelleen pienokaisille kaikkee pisteltynä.
Ajatelkaa,vaikka me kahtena päivänä kävimme Plataniaksesta bussilla 10 km päässä olevassa Haniassa,niin ei me vielä ehditty uuden kaupungin puolella kiertää lainkaan. Näitä käsityöliikkeitä löytyi vanhasta kaupungista. Mitä uudella puolella olisi ollut,niin en osaa sanoa.
Kyllä mulla on kiltti mies. Hän vain kiltisti kadulla odotteli,kun minä hypistelin käsityökaupoissa aivan onnesta sekaisin:) Yritin kyllä häntäkin ajatella,etten niin kohtuuttoman kauaa kaupassa olisi.Muutenhan mulla olisi aika hulppeesti kulunut vaikka koko päivän yhdessäkin kaupassa:):)
Ai,että enkö mä osatanut mitään! No,joo,joo,mutta niistä taas joku muu kerta.