Myyjäisvalmisteluja puuhataan! Huomenna meidän käsityöpiirin tärkeä hetki koittaa,myyjäiset! Tänään aamulla jo muutamien naisten kanssa käytiin seurakunnassa laittamassa pöydät kuntoon ja pöytiin ne tuotteet,jotka olivat siellä ja hinnoiteltiin. Nämä lähetysmyyjäiset ovat aina sellainen kohokohta ja kun nämä saadaan ohitse,niin on kiva alkaa enempi keskittyä oman perheen joulun valmisteluun.
Olen tänään muutaman kukka-asetelman tehnyt sinne.

2142351.jpg
Tämmösiä tuli. Niissä on kukkana hyasintit,jotka ovat nupullaan,että sitten jouluksi aukeaisvat. Koreihin tein ja ympärille nauhoja. Sitten kaikkee rekvisiittaa mitä kotoa löysin :) Jäkälää jo syksyllä mökiltä poimin ja olen ne kuivattanut. Sitten havuoksia marjoineen,käpyjä sydämiä,kelloja , lintuja. Kaikki ovat hiukan erilaisia. Laitan ne nyt vielä sellofaniin ja joulunauhalla se päällys kiinni. Toivottavasti tekee kauppansa.

2142349.jpg
Leiponut tänään olen sinne muutaman piirakan. Pullat vaan itselle,eikä ne tuossa kaikki ole,niitä on tosi paljon,en julkea kaikkia kuvata :) Mutta myyjäispiiraat tuossa. Tavallinen tosca-piirakka ja sitten pari kinkku-paprika-sieni-juustopiirakkaa. Pohja on tavallinen piiraspohja ja täyte on tälläinen:

Yhteen piirakkaan täyte
-isosta punaisesta paprikasta pilkotaan puolet pieniksi paloiksi
-kinkkusuikaileita puolet sellaisesta valmispussista esim. Pirkan
- puoli tölkkiä isosta tölkistä säilykesieniä
- 3 kananmunaa
-2dl juustoraastetta
-1 tölkki kermaviiliä
Aineet vain hyvin sekoitetaan keskenään ja levitetään piirakan päälle.Tapaan ripotella hiukan juustoraastetta päällimmäiseksikin.

2142344.jpg
Tänään leivoin yksin,mutta eilen oli pari lastenlastani leipomassa meillä pipareita,niinkuin puhe oli.  Tässä on vanhemman aikaansaannoksia. Hän käytti muoteista vain piparin tyypillistä kukka-mallia,sydämiä ja puolikuuta. Sitten koristeli ne,kuten kuvasta näkyy.

2142348.jpg

Tässä sitten nuorimmaisen tekeleitä. Hänellä oli itselläänkin mukana kaikkia mahdollisia muotteija ja useimpia niistä myös käytettiin. Lapset leipoivat aika omatoimisesti,eikä mun apua tarvittu. Kunhan vain yhdessä oltiin ja minulla ainakin oli niin,niin kivaa.Huvittavaa,kun lapsenlapset puhelivat,että kotona täytyy piparit piilottaa,ettei iskä syö yksin niitä kaikkia! Mitä,minun poikaniko:) Joo,on tainnut poika tulla isäänsä,sillä kyllä minäkin meillä olen piparit piiloon laittanut ja saan vahtia,että ei sitä piiloa löydetä,muuten ei piparit joulua näe:) :)