Eilen tuli taas vietettyä leipomispäivää. Vähän osaa kuvasin ja taidanpa laittaa jonkun ohjeen tännekin.

1954746.jpg
Näitten nimi on: Oulun limppu. Eipä silti,en tiedä onko näitten ohje Oulun seudulta lähtöisin, vai miksi ovat tuon nimisiä. Hyvältä ainakin maistuu.Enkä kyllä yhtään muista miten ohje on reseptivihkooni päätynyt.
Mutta tässä ohjetta teillekin:
          OULUN LIMPPU

-7,5 dl  piimää
-1 dl  siirappia
-50 gr  hiivaa
-1 rkl  suolaa
-1,5 tl  pomeranssin kuorta (paitsi mä en laita,en tykkää)
-1,5 tl  fenkolia
-1,5 tl  anista
-0,5 kg  vehnäjauhoja
-0,5 kg  ruisjauhoja
Lämmin hiiva sekoitetaan tilkkaan vettä. Lisää haaleaksi lämmitetty piimä,siirappi,suola ja hienonnetut mausteet.Sekoittele joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina ja kohota. Leivo limpuiksi (3 kpl) ja kohota hyvin. Paista 225 ast noin puoli tuntia. Voitele kerran välillä ja pois ottaessa siirappivedellä. Jäähdytä ja leivinliinalla peitettynä.

1954748.jpg
Tässä tää kuivakakku on Minttu-Omenakakku. En taida viitsiä tästä nyt ohjetta kirjoitella.

1954742.jpg
Niin tietysti iänikuista pullaa. Näitä kanelipullia ja pitkopulliakin. Sitten taas yhdenlainen omenapiirakka. Kas kun nyt sattuu olla omenasadon tuhoamisen aika,niin omppuja käytetään nyt vähän joka lähtöön. Tein kauraomenapaistoksenkin,mutta en mä ehtinyt sitä kuvata,kun se oli jo syötynä :)


1954745.jpg
Niin,eilen oli tuo leipomispäivä. Tänään uusi päivä ja uudet kujeet. Olen aamulla jo ajellut Kauhavalle Kangas- Aittaan tuon Käsityöklubin edustajana työnäytöstä antamaan. Meillä klubilaislla on kullakin vuorot siellä ,niinkuin edellisessä postauksessa kerroin jo. Tellu on tehnyt sinne meidän työnäytöspöydän ääreen tuollaisen kyltinkin.Kiitos Tellu! Meitä istuu käsityötä tekemässä kasi-kolme kerrallaan nyt kun on Seinäjoen Käsityömessut. Jotka alkavat tosin huomenna,mutta Kauhavalla aloitettiin messutunnelmat jo tänään. Siellä oli ja on paljon,paljon erikoistarjouksia. Olin siellä Mailan ja Jaanan kanssa. Ihan just tulin kotiin ja heti hyökkäsin tähän koneelle :) Kauhavalla kävi koko ajan porukkaa ja me saimme omalta osaltamme opastaa ja kertoa töistämme. Mä virkkasin kaulahuivia,josta sitten joskus myöhemmin kerron täällä,kunhan on valmis.Mulla oli myös siililapaset mukana ohjeineen,joista moni innostui.

1954743.jpg
Tässä sitten vain pari kuvaa  Kangas-Aitan myymälästä. Kuvassa näkyvät langat taitavat olla Melli-lankaa. Siellä nyt on monenlaisia lankoja.

1954752.jpg
Nämä langat ovat paperilankoja ja paperinaruja,jotka tuntuivat olevan tään päivän hitti! Maila-ystävämme teki paperilangasta Roseella liinoja,oli neulottuja liinoja ja tapletteja paperilangasta ja valoryijykin oli upean näköinen paperilangasta ja narusta tehtynä. Oi,oi, tosi hienoja,upeita töitä. Kaikkee tekis itsekin mieli tehdä,mutta miten ajan saisi riittämään.