CYPROS-L%C3%84HDE.jpg

Me ei oikeastaan retkeilty paljoakaan,johtuen minun huonosta voinnistani. Mutta taksilla käytiin toki jossain. Mm Ylä-Pafoksessa.

 

yl%C3%A4-pafos.jpg

Näköalapaikalta katseltiin kaupunkia.

 

keramiikkaputiikki.jpg

Siellä oli kaikenlaisia putiikkeja. Tässä joku keramiikkaliike. Se oli sisältä hyvin kaunis ja viehättävä.

 

r%C3%A4sytuolit.jpg

Näin siellä kahviloissa räsymatoista ommeltuja tuolien pehmusteita.

 

sein%C3%A4.jpg

Sitten se mikä oli näyttävää oli tämmöset kasviseinät. Nuo kaikki kasvit olivat pienissä ruukuissa kerroksittain riveissä. Niin tiheästi,että luulisi niiden kasvavan luonnostaan noin. Vasta kun oikein läheltä tarkemmin tutkin,niin joka kasvi oli ruukussa. Voi,varmaan satoja pieniä ruukkuja.

 

kukkasin.jpg

Sitten jonain päivänä käytiin eläintarhassa. Oli oikein mukava nuorimies joka meidät vei,sekä myöskin haki. Juttelin hänen kanssa matkalla monen laista. Sanoin,että sinun täytyy löytää joku kaunis ja rikas lady vaimoksesi,mutta hän oli sitä mieltä,että ei kukaan kaunis tyttö häntä huoli,kun hän on vain taksi-kuski . Ou,no:)

 

jellona.jpg

suu%20auki.jpg

Siinä se makoilee,eläinten kunkku. Sen harja vaikuttaa niin,niin tuuhealta ja pehmoiselta. Ei päällepäin uskoisi,että voi mikä peto se on.

 

seepra.jpg

Seepra. sitä ei olla aikaisemmin nähty livenä,vaikka monissa eläintarhoissa ollaan oltu.

 

p%C3%B6llit.jpg

norsu.jpg

Suuren suuri elefantti. Jotain hänellä oli menossa noitten puupölkkyjen kanssa...:D

 

kiraffit.jpg

Kiraffit oli söpöjä. Ois saanut kiivetä portaita ylös syöttämään niille puiden lehtiä kädestä pitäen.

 

t%C3%A4plik%C3%A4s.jpg

k%C3%A4%C3%A4rmeet.jpg

tarantella.jpg

Näitä otuksia ei voi sanoa söpöiksi. Voi,hyi olkoon miten paljon,paljon siellä oli käärmeitäkin. Erilaisia ja kauheita.

 

iguaani.jpg

lisko.jpg

Ylempi on ainakin iguaani. Tuttavilla on sellainen ja olen siihen koskenutkin ja se näyttää ja tuntuu kummilelulta. Alemmassa mikä lie lisko/varaani. Niitäkin oli monen sorttisia.

Aivan valtava määrä lintujakin,oli pingviinejä ja monen sorttisia vuohia,antilooppeja ja ties mitä.

 

j%C3%A4ttikilppari.jpg

Jättikilppari yritti löntystää eteenpäin.

 

apina.jpg

Tämä karva-apina tuli oikeastaan poseeraamaan meille. Laittoi tassunsakin oikein raosta pitkälle.

Aina ulkomailla katselen kaikkea erilaista luontoa,vuoria,kumpuja,tasankoja. Pieniä puroja,jokia,järviä ja valtameriä. Aivan valtavaa kasvillisuutta,kaikkia erilaisia puita ja kukkia. Erilaisia lintuja,kaloja ja hyönteisiä ja kaikenlaisia muita eläimiä. Sitä niin monelaista erilaisuutta ja rikkautta mitä maapallolla on,niin pakostakin tulee mieleeni kohta Psalmista,jossa sanotaan

" Kun katselen Sinun taivastasi,sormiesi tekoa,kuuta ja tähtiä,jotka Sinä olet asettanut paikoilleen,niin mikä on ihminen,että Sinä häntä muistat,tai ihmislapsi,että pidät hänestä huolen! Sinä teit hänestä lähes jumalolennon,seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella. Sinä panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja,asetit kaiken hänen jalkojensa alle:lampaat,karjan,ne kaikki,niin myös villieläimet,taivaan linnut ja meren kalat ja kaikki jotka merten polkuja kulkevat. Herra,meidän Herramme,kuinka mahtava onkaan Sinun nimesi kaikkialla maan päällä:" Ps.8:4-10

Sitten mä katselen erilaisia ihmisiä,istun katukahvilassa ja mietin mistä he tulevat,minne menevät ja minkälaista heidän elämänsä on. Mietin pieniä kohtaamisia,jolloin vieraassa maassa kohtaamme hetken verran. Pieniä keskustelutuokioita. Ja minun tulee mieleeni toinen psalmin kohta,joka löytyy Psalmien kirjasta 139:14-16 " Minä kiitän Sinua siitä,että minut on tehty ylen ihmeellisesti,ihmeelliset ovat Sinun tekosi ja sieluni tietää sen sangen hyvin. Minun luuni eivät olleet kätkössä,kun minut salassa valmistettiin,kun minut taidokkaasti kudottiin maan syvyyksissä.Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani.Kaikki päivät oli luotu ja kirjoitettu Sinun kirjaasi,ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut."

Ajatella ja tiedemiehet luulee,että on joku evoluutio tai joku valtava pamaus mistä kaikki on tullut. Voi kyllä minun uskoni ei riitä sellaiseen. Ei,vaan kaikki on Suuren Jumalan käsialaa. Mikään tiede ei voi järjellä selittää,että ajatelkaapa maailman miljardeja ihmisiä,eikä edes yhdenkään sormenjälki ole samanlainen,kuin jonkun toisen.

 

orvot.jpg

Lopuksi vielä sitten tämä kuva. Meidän porraspään ekat orvokit. Maanantaisella kauppareissulla unohdin käydä ostamassa orvokkeja. Sitten miehelläni oli vielä asiaa kauppaan ja mä pyysin,että kaupan vieressä on kukkakauppa,niin tuo minulle muutama orvokki. No hän oli vähän epävarma mikä on orvokki,joten me netistä yhdessä katsottiin. Sitten hän tulee kotiin ja hänellä on mulle kaksi pienen pienessä ruukussa olevaa orvokkia:) Eikö ollutkin söpöä. Mä ne istutin sitten tuohon ruukkuun.

Aurinkoista viikonloppua ja kiitos.T.intsu