Viime lauantaina olin taas Käsityöklubissa Kauhavalla. Voi että oli jälleen niin mukavaa. Sinne oli tullut uusiakin,tuntuu että porukka lisääntyy koko ajan. Meitä on melkoinen joukko. Joka kerta siellä oppii uutta. Sain hienon huivin mallinkin. Sitten yhdellä toisella ystävällä oli kiva,sanoisinko kolmiulotteinen palmikon malli,jonka yritän nyt opettaa teillekin.

 

mallitilkut.jpg

Kotona piti heti kokeilla enenkuin unohdan tämän ja nyt tää on sitten itsellekkin muistissa täällä. Tein tämän isomman tilkun suureksi,että siitä helpommin näkee mallin. Tässä  mun mallitilkussa on 34 silmukkaa. Neuloin 8krs. aina oikein neuletta. Sivuissa jatkoin 8silm. ainaoikein ja keskeltä päättelin 18 silm. sivuun 8 ainaoikein. Seuraavalla kerroksella keskellä lisäsin tuon 18 silm. Sitten taas 8krs aina oikein. Mulla on lankana tässä isommassa seiskaveikka ja puikot 3,5. Pienempi on joku novitan lanka onko se nyt sitten tico,tico tai joku vastaava. Siinä mallitilkussa on silmukoita 28. Sivuissa 6silm ja pääteltäviä keskellä 16.

 

kierteell%C3%A4.jpg

Sitten alhaalta keskeltä eka silmukkarivistö kierretään silmukaksi.

 

sormella.jpg

Seuraavia silmukoita ei mitenkään kierretä. Koukataan vaan sormella aina edellisen silmukan läpi.

 

palmikot.jpg

Tulee tämmöset kolmiulotteiset palmikot. Ystävä,joka tään opettin,niin teki itselleen pantaa. Tuota nyt voi käyttää kaulahuivissa,lapasessa,vaikka sukissa ja missä vaan. Ohuella lankalla tulee pienempää ja sievempää palmikkoa ja voi tehdä vähempi silmukoita keskelle,jolloin tulee myös pienempi palmikosta. Tämä ei ole ystävän itse kehittämä malli,vaan löytänyt jostain netin syöveristä.

 

kalalankalaukut.jpg

Siellä lankavassa on aina niin ihanasti valtaisan lankamäärän lisäksi valmiitakin töitä esillä.

 

afrikkalaukku.jpg

Kaunis Afrikan tähtilaukku.

 

p%C3%B6ll%C3%B6%C3%B6t.jpg

Eikö nää pöllöt ole suloistakin suloisempia.

 

pehmonallut.jpg

Lopuksi vielä nallukat ottaa rennosti.

Kiitos käynnistä ja kiitos paljon kommenteista. T.Intsu