Olen hullaantunut suuresti nähin helmitöihin.

lintuty%C3%B6.jpg

Tätäkin oli niin tosi kiva tehdä. Voi että,mulla on parikin helmityötä odottamassa tekijää. Tein tämän lahjaksi ystävälle.

 

Holmi.jpg

Sitten taas tossut vauvalle. Minulta on nytkin tossuista tilaus. Kunhan vain löytäisin jostain lisää tuota kapeaa nailonpitsiä. Puuvillapitsi ei käy,kun se on kankeampaa,eikä rypyty kauniisti.

 

Yhtenä päivänä innostuin leipomaan omppupiirakan. Nykyään mun leipomiset ovat vähäisiä,kun ei voimat riitä enenpään. Kauaksi on jäänyt se aika,kun leivoin pullaa ja pullaa,sämpylöitä,piirakoita sekä suolaisia,että makeita. Itseasiassa leivoin niinkauan kuin aineita riitti. Nyt vain yksi leipomus kerrallaan,mutta hyvä kun näinkin. Vanhempi tytär sanoi,että muistaa lapsuudesta,"kun äidillä oli  aina se 5kg pussi Vaasan kruunun vehnäjauhoja pöydällä."

Omenainen.jpg

Tää on ihan tavallinen omppupiiras. Mulla oli omenia ja ne alkoi näyttää nahistumisen merkkejä,niin käytin ne pois ennenkuin pilaantuvat kokonaan.

Piirakan pohja: 2 munaa ja 1,5dl sokeria sekoitetaan. Seokseen lisätään 1,5 dl kylmää maitoa. Sitten jauhot. 3,5dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu 2,5 tl leivinjauhetta ja samoin 2,5 tl vanilliinisokeria. Lopuksi sekoitetaan mukaan 100g sulatetta voita. Voidellaan ja korppujauhotetaan piirasvuoka. Taikinan päälle siivutetaan kuorittu omena. lopuksi ripotellaan päälle sokeria ja kanelia. Sitten vain paistetaan uunissa kypsäksi. On hyvää esim kahvin kanssa sellaisenaan ,mutta voi laittaa lautaselle piirakan viereen myös jätskiä. Tuntuu,että just äskettäin piiraan leivoin ja nyt se on jo syötynä!!

Maukkaita hetkiä teillekin! Kiitoksin:Intsu