Mä olen olllut koko ajan menossa,niin että ois syytä vähän rauhoittua. Mä viimeviikolla,kun torstai-illalla,kun tulin kotiin puoli yhdeksän maissa,niin katsoin tv.stä katasrofin anatomiaa sen puoli tuntia mitä siitä oli jäljellä. Juotiin iltakahvit ja alkasin yötä myöten hiukan leipomaan. Tein mustikkapiiraan(kuva unohtui ottaa) Ja nämä.

 

tomaattiruusut.jpg

Voikkari ja vieraani mielestä nuo ruusut olivat hyviä:) Kilpailivat mieheni kanssa kummalle osuu ruusu:)

(ja ajatella se on vain tomaatinkuori)

 

mummin%20omenatorttu.jpg

Sitten tään ainaisen mummin omenatortun.

 

messu%201.jpg

Perjantai aamulla olin kymmeneltä Seinäjoen asemalla ja hain Oululaisen ihanan tyttösen kyytiini ja kun oli tervehditty ja halattu,niin läksimme messuille.

 

messu%202.jpg

Messuillahan meillä oli hauskaa ja itseasiassa koko viikonlopun niin,että en muista koska viimeksi tätä ennen olen niin paljon nauranut:D

 

messukakku.jpg

Herkkusuut bongasivat sieltä tämmösen suuren ja herkullisen näköisen täytekakunkin. Sen olivat käsityökoululaiset taiteilleet.

karnevaaliasut.jpg

Meillä oli illalla tuonne naapuripitäjään kyläänmeno ja messuilla suunnittelimme minkälaisen asun laittaisimme. Valitsinkohan mä tuon vihreän,mutta ei sittenkään,kun se ei mahtunut kuin toisen reiden ympärille:D

 

lis%C3%A4%C3%A4%20karnevaali.jpg

Varsin hemaisevahan ois ollut tämäkin asustesetti:) Tuota punaista höyhenpäähinettäkin ystäväni kokeili päähänsä ja voi että se puki häntä:)

 

betonienkut.jpg

Oi kuinka ihania betonienkeleitä oli joku tehnyt. Minä olisin halunnut tuon oikeanpuolimmaisen pitkähiuksisen,mutta sinne se jäi.

 

ikoni.jpg

Tämän kaltaisiin upeisiin helmistä tehtyihin tauluihin siellä oli pakkauksia. Minä olisin tykännyt yhdestä enkelitaulusta,mutta ovat aika hintavia ja epäilen ,että näköni ei ois riittänyt tuommosen tekemiseen.

Messuostoksia en kuvannut,sillä olin maltillinen. Ostin vain vähän ja mitä olin etukäteen suunnitellut.

 

rebekka.jpg

Illalla menimme sinne kylään,niinkuin tuossa kerroin,että on kylään meno tiedossa. Voi kuinka meillä kaikilla kolmella oli hauskaa. Nuo ihanat patsaat ovat hänen kodissaan. Tykkään valtavasti tuon tyylisistä patsaista. Hänen kaunista kotiaan ois voinut kuvata joka puolelta. Kaunis kädentaitojen jälki näkyi niin hienona. 

 

Untitled-1.jpg

Hän tarjoili meille tämmöstä omena-aronia -juustokakkua,vai mikä tää oli. Namu kuinka hyvää. Oli siinä muutakin tarjolla ja silmäruokaa lisäksi.

Nuo kaikki tapahtumat olivat perjantaina ja kyllä me oltiin myöhemmin illalla aivan puhki väsyneitä. Päivä oli ollut niin elämyksiä täys ja aivan mahaläskeihin sattui,kun olin niin paljon nauranut.

 

Alah%C3%A4rm%C3%A4n%20kirkko.jpg

Yö kun oltiin nukuttu,niin reippaasti kohti uusia seikkailuja. Ensin katsastettiin Lankavan messumarkkinat. Sitten ajeltiin katsomaan Alahärmän kaunista kivikirkkoa. Radio dein toimesta kirkko on valittu Suomen kauneimmaksi. En yhtään ihmettele,niin kaunis se on.

 

sivuovi.jpg

Otin sivu-ovesta lähikuvaa.

 

messuviikonloppu%20035.jpg

Eteisessä oli tälläinen sanoisinko rukousalttari. Sai ottaa helmen ja rukoilla hiljaa mielessään mitä halusi Jumalalta pyytää ja laittaa helmen veteen. Kuten näkyy,niin helmiä oli erivärisiä ja seinällä oli ohje mitä ne värit symbolisoi. Esim. suru,kiitos perhe,hiljainen huokaus jne. Minusta oli aivan liikuttavan hieno hetki,kun me alttarin äärellä seisoimme hiljaa,kumpikin mielessämme kerrottiin asioita Jumalalle ja valittiin helmi,joka tipautettiin veteen. Halaus sinulle Ystäväni.

 

Antti%20Isotalo.jpg

Kun Alahärmässä ollaan,niin tottahan toki me käytiin kuuluisan puukkojunkkarin Isontalon Antin haudalla. En ole varma,mutta luulen ,että se Antin kamu,Rannanjärvi on haudattu Ylihärmään.

Viikonloppu on ollut niin tapahtumarikas. Ollaan saatu hengen,sielun ja ruumiin ravintoa! Nyt meneekin tää uusi viikko kaikkea muistellessa ja ajatellessa ja työstäessä kaikkia koettuja tapahtumia.

Kiitos käynnistä ja kommenteista! T.Intsu