Käsityöklubin jokakesäinen kesäretki oli nyt näin syyspuolella ja tälläkertaa suuntasimme Jyväskylään.

Tämä pikkubussi lähti lauantaiaamuna Kangas-Aitan pihasta klo 8.00 ja otti tästä matkan varrelta myös meitä muutamia kyytiin. Bussi oli täynnä iloisia naisia ja matkanteko porukassa tosi kivaa. Iloinen puheensorina täytti auton. Juttu luisti mukavia tarinoita,asiaa käsitöistä ja tietysti käsityötä tehtiin matkat,jotkut virkkasi ja jotkut neuloivat.Hirvaskankaalla pysähdyttiin ABC.llä syömään.


Ensimmäonen käyntikohteemme Jyväskylässä oli Toivolan Vanha Piha. Se on idyllinen puutalokortteli,joissa on käsityöläisten myymälöitä. Joskin osa vasta oli auki. Kun pihaan astuimme,niin meitä toivotteli tervetulleeksi tälläinen vanha kirkkoreki.


TitiTyyn käsityökauppa sieltä löytyi. Tää kuva on napsittu eteisestä. Siellä oli monessa huoneessa kaikkea kivaa ja lankoja tietysti. Siellä oli kiva vaan kaikkea katsellakkin,kun oli niin ihanasti sisustettu.Ihanasti lankoja,lankoja... Monia hienoja lankoja oli,kuten Rowanin Lankoja, silkkivillalankoja ja olipa hamppulankaakin ja monenlaista muuta.Eikä me tietysti kukaan näiltä houkutuksilta vältytty,vaan kyllä meidän mukaan lähti pussukoita. Niin minullekkin kotiutui aika lailla lankaa,mutta niistä sitten sitä mukaa,kun ne muotoutuu valmiiksi tuotteeksi.Pieni piipahdus oli sitten TeeTee shopissa ja sen yhteydestä pääsi Suomen Käsityön museoon. Nuo virkatut matonkudelaukut oli museon myymälässä.Siinä lammas katselee.Osa museostakin oli suljettu vesivahingon vuoksi,mutta silti katseltavaa riitti paljonkin. Siellä on vaihtuviakin näyttelyitä. Minä kuvailin mosaiikkjuttuja,jos vois ottaa omiin töihin joatin ideaa. Mä luulen,että nämä on lapset tehneet siellä museossa olevassa kädentaitojen työpajassa.


Samoin tämä patalappuseinä on lasten käsialaa.Käsityöytaiteilijan teos. Minä vaan en enää tällä höperöisellä päälläni enää muista kenen näyttely tää on,vaikka sen kuulin kyllä siellä.Edelleen käsityötaidetta. Tämä oli tauluksi kehystettynä seinällä.Eikös olekin hauska "lihamylly",kun jauhaa lankaa. Siellä oli paljon,paljon hauskoja juttuja ideoitu. Tosi kiva kaikkee katsella.Hauskan näköinen "kahvipöytä" . Kahvipöydän tarjoluvadissa somia lankakeriä ja tuossahan on ideaa,kakkukupukin voi olla "kynttilänjalkana".Siinä tonttupatalappujen armeija. Mä otin sieltä paljon,paljon hauskoja kuvia,mutta tässä nyt vähän aavistusta,jos sitäkään mitä kaikkea näimme.Jyväskylässä kun ollaan,niin tottahan toki Viherlandiassakin on pistäydyttävä. Siellä oli yhä pihamaallakin hurmaavaa kukkaloistoa.Sisätiloissa oikein kukkien meri ja niin monta osastoa ja vaikka mitä rekvisiittaa puutarhaan liittyen ja kotiinkin kaikenmaailman koristejuttua. Mä ajattelin,että onneksi Jyväskylä on kaukana,tulis muuten aivan konkurssi,kun se uhkaa täälläkinpäin puutarhoilla tulla.Ruusuja kärryissä.Nostalgisessa ovessa kranssi.
Minä päätän matkakertomuksen tähän Ja ensi kerralla jälleen omia väkerryksiä. Suurkiitos Kangas-Aitalle ja Tellulle ,sekä kiitos myös kanssamatkaajille kivasta syyskuun eka päivästä!