Voi,voi,nyt saa nauraa,kun tässä postauksessa aion esitellä valmiita keramiikkatöitäni:) Enisn kuitenkin näytän vauvan myssyä,jonka neuloin samaan asuun tossujen kanssa.

 

m%C3%B6ssy.jpg

Ylivalottunut kuva myssystä,josta pitsineule ei kunnolla edes näy. Tää on ihan oma keksimä versio vavan myssykästä

 

vanhalla%20pojalla.jpg

Sitten siihen keramiikkaan. Vanhapoika-kaktukseni sai alustan. Ooh,ooh ,se on mun elämäni eka kerta kokeillessa dreijausta! Niin ,siitä piti tulla kulho,mutta se päätyi vaan väen väkisin matalaksi epämääräiseksi esineeksi:D

 

tooli.jpg

Tämä tuolin näköinen on toteutettu levytekniikalla ja siihen olen laittanut lasituksen myös tuohon sivuun,lampun valo vaan heijastaa sen tommoseksi.

 

lautanen.jpg

 Tässkään ei oikeasti ole tollaista vaaleaa mitä valo heijastaa,vaan se on tsavärinen vati.

 

kuninkaan%20siniset.jpg

Samoin nämä ja ulkopuolinenkin on sininen. Tarkemmin sanottuna väri on Royal blue,eli kuninkaan sininen. Nämä on tehty valusavesta.

 

Sitten eilen illalla me opistolla oltiin ulkona rannassa liekkipolttamassa meidän rakusavitöitä. Sepä olikin aikamoinen ja mielenkiintoinen kokemus.

 

pes%C3%A4.jpg

Ensin laitettiin tiilejä alustaksi. Opettajan kanssa taitettiinja punottiin sanomalehdestä kuin kori ,jossa ei ole pohjaa.

 

rakennuspuuhaa.jpg

Tähän pesään laitettiin kaikenlaista,ensin olkia,voi laittaa sahanpurua myöskin. 

 

vuohi%20pes%C3%A4ss%C3%A4.jpg

Sinne vaan sekaan meidän rakusavityöt. Päälle lisää olkia,kuparioksidia,rautaoksidia, merisuolaa,mustikanperkausjätettä,pähkinän kuoria ja taas olkia. Meillä oli pienen pientä paperisilppua,mutta sahanpuru ois ollut hyvä.

 

verkko.jpg

Sitten vielä rautaverkko päälle,että hökötys pysyy kasassa ja sytyttämään se tuleen.

 

roihuaa.jpg

Siinä se iloisesti roihusi

 

juna.jpg

Tuon joen rannalla pilvisenä ja harmaana iltana olimme. Juniakin meni ohitse ja mekaikki kovasti vilkutimme,mutta kukaan ei vilkuttanut junasta takaisin. Katsoivat varmaan,että mistä tuo hullu akkalauma on karannut:D

 

pes%C3%A4st%C3%A4%20pois.jpg

Savet on poltettuna ja nostettuna tuhkasta pois. Ne vain vielä piti sitten myöhemmin pestä.

 

liekkietana.jpg

Tässä se minun liekkipoltettu etanani jo kotona odottelee vappua ja kovasti kesääkin myös ja pitää sarvia pystyssä,koettaen ennustaa aurinkoisia päiviä.

Ei savityöt ole yhtään minun ominta juttua,en niin tykkää,mutta onpa saanut tätäkin lajia kokeilla monella eri tapaa ja tullut roppakaupalla uutta tietoa.

Iloista Vappua juuri Sinulle Lukijani!

Kiitos käynnistä ja kiitos koomenteista! T.Intsu