Ei ollut mikään hieno ilma isänpäivänä täälläpäin. Satoi räntää/vettä. Ei se kyllä meidän isänpäivän viettoa haitannut. Kävimme mieheni kanssa ensin päivällä syömässä kahdestaan Rossossa. Me tykätään kovasti Rossosta.

 

allku-normal.jpg

Siinä tavanomaiset alkupalat.

 

itse%20ruoka-normal.jpg

Sitten pääruoka. Tilattiin tälläkertaa kaikessa yksinkertaisuudessaan Rosson grillipossua. Me useimmiten tilataan molemmat samaa:) Ei otettu jälkkäriä ollenkaan.

 

smurffit-normal.jpg

Kotona sitten jälkkärinä täytekakkukahvit kaikkine muine pöydän antimineen nautittiin yhdessä lasten ja heidän perheittensä kanssa. Kaksi perhettä puuttui. Yhdet asuvat 400km päässä,joten sieltä lastenlapset soittelivat vaarille ja lauloivat,paljon onnea vaari:) Toisen lapsemme perhe olivat sairaana. Muut sitten olivat. Tietysti lastenlasten vuoksi kakun piti oleman karkkipläjäys.Tälläkertaa kakun reunoilla seikkailevat smurffit. Eikö me itsekin porukkoinemme ole kuin smurffijengi:)

 

vaarilahja-normal.jpg

Vaari sai paljon lahjoja. Tässä on osa. Tuossa yhdessä kortissa on vajaa 2-kukauden ikäisen tyttärenpojan jalanjälki. Sitten ,eikö olekin hieno 8-vuotiaan pojanpojan kirjasta tekemä siili vaarilleen.

 

is%C3%A4pulla-normal.jpg

Minä leivoin ennen isänpäivää jotain. Tietysti iänikuista pullaa. Oikeamman puoleisissa on suklaapaloja seassa.

 

llimput-normal.jpg

Leivoin taas myös Oulun limppuja. Moni on kysellyt ohjetta,joka on jossain kyllä sivupalkissa,mutta olen huomannut,että sieltä sitä on tosi vaikea löytää,niin kirjoitan nyt ohjeen vielä tähän.

OULUN LIMPPU

7,5dl piimää, 1,5dlsiirappia,50g hiivaa,1,5rkl suolaa, 1,5tl pomeranssin kuorta,1,5tl fenkolia(mä en laita,en tykkää) 2tl anista,0,5kg vehnäjauhoja(voi käyttää hiivaleipäjauhojakin), 0,5kg ruisjauhoja.

Liota hiiva tilkkaan lämmintä vettä. Lisää piimä,siirappi,suola ja mausteet.Vaivaa taikinaan vuorotellen vehnä ja ruisjauhot. Kohotetaan.  Leivotaan limpuksi (tulee 3kpl limppuja) ja kohotetaan vielä pellillä hyvin. Paistetaan 225ast, noin 45 min. Välillä voi voidella siirappivedellä. Sitten nauttimaan:)