Eilen illalla on ihanalta,onnistuneelta,aivan erilaiselta ja mielenkiintoiselta matkalta kotiuduttu. Kiitos teille kaikille hyvän matkan toivotuksista! On nähty niin monenlaista,joten matkakertomuksia tänne nyt tulee ja tää on osa 1. Tervetuloa kanssani virtuaalisesti ostoskierrokselle Dubaihin !

 

Mietin tässä pitkään mistäpäin aloittaisin ja päätin,että tässä ekassa osaa matkakertomustani kerron jotain kaupoista ja heti näin reippaasti aloitin tään kultakorujen kuvalla. Kun Dubaissa ollaan,niin kulllan katselua ja siitä puhumista ei voi välttyä.. Siellä kultaa todella ON ! Lukemattomia kymmeniä,kymmeniä liikkeitä pitkin kaupunkia,joissa toinen toistaan upeampia koruja + sitten vielä soukeissa,valtavissa kauppakeskuksissa ym.

 

Tää kuva on maailman suurimmalta katetulta kultasouk alueelta. Opas kertoi,että sheikit ostavat tästä vaatimattomampia huomenlahjoja vaimoilleen! IIK! voi,tytöt,eikö meillä kaikilla ole "nää vaatimattomat" huomenlahjat vielä saamatta :D Tämän soukin alueella pelkissä näyteikkunoissa on kultaa 10 000 kg,siis vaan näyteikkunoissa. Ajatelkaa sitä määrää,kun tavanomaisempi kultakorukin painaa 20 g. Nää,siis jo yksistään tässä soukissa! En ikinä eläessäni tätä ennen ole nähnyt näin paljon kultaa ja kimallusta.

 

Tässä vielä mulla on esimerkkikuva yhdestä "pienestä " setistä. Niissä oli yleensä aina näin koko setti,kaulakoru,rannekoru,sormus ja korvikset.

 

Kullankimalluksen vastakohtia oli rihkamakauppiaat. sanoin,että siellä on kullastakin enempi kultaa ja sitten taas rihkamastakin enempi rihkamaa. Rihkamakauppiaat olivat useinmiten intialaisia,kuten tämäkin kukkaseppeleitten tekijä.

 

Värikkäitä erikoisia lamppuja. Lamppujakin oli sen tuhannelaisia. Tuollaisia eksoottisia ja sitten kultaa ja kristallia aivan valtavasti.

 

Ostoskeskukset taas olivat oma lukunsa. Niitä on sanoiko opas,että ainakin 50 Dubain alueella ja suuria. sitten vielä kaikki,kaikki yksittäiset kaupat . Tämä kamelikuva on otettu yhden kauppakeskuksen aulasta. Pikkuisen erilaisia auloja kuin meillä. Tämä ostoskekeskus oli melko uusi ja muiden tapaan valtava marmoripalatsi. Tässä oli 1200 tyylikästä kauppaa,kymmeniä kuppiloita,luistinrata,sukelluskeskus aivan valtava akvaarioineen ja tunneleineen,sit oli elokuvateatteri,tivoli ja kaikkee. Siis kaikki tää kaupan sisällä. Kävimme siellä maailman suurimmassa karkkikaupassakin. Emmekä ostaneet sieltä mitään. Siellä kun oli niin paljon kaikkee,että meidän pienet päät meni niin pyörälle :D

 

Tämmösiä vesiputouksia oli kauppakeskuksessa.Taustalla näkyy toinen ja niitä oli monessa kerroksessa. Niissä on alas tulevia ukkoja.

 

Myös monenlaisia suihkulähteitä näin kauppakeskuksissa ja tässä yksi esimerkki.

Kuvanäkymää kauppakeskusen käytävältä. Siitä vähän näkee rakennustyyliä ja kaiteita ja liukuportaita ylös ja alas. Kun eilen ajelimme isännän kanssa kotia kohti,niin katselin tielle näkyvää kotimaista kauppakeskustamme  ja sanoimme mieheni kanssa,että voi hyvänen aika mikä pieni rupsu!! Niin,niihin palatsimaisiin verrattuna! Tää Dubaista tälläkertaa. Päätin,että matkakertomuksestani tulee kolmiosainen. Tää eka osan olis voinut nimetä: elämän korska ja silmäin pyyntö! Tokassa osassa voin kertoa sanoin ja kuvin kaikenlaisista kulkuneuvoista ja kulkemisista siellä yleensä. Kolmannessa osassa "sokerina" pohjalla ihmisistä ja heidän elämästään . Nyt minulla on mieluista "urakkaa"alkaa lukea blogejanne mitä te olette täällä puuhailleeet.