Hui,kun taas on pakkasta -16 astetta näyttää meidän mittari. Tänään joudun ajella naapurikaupunkiinkin,kun saan uudet kuulokojeet kumpaankin korvaan. Minua jännittää,että millaiset kojeet saan. Onko hyvät,sen näyttää vasta käytäntö.

Olen yhä virkkaillut,sillä ei vaan koukku kädestä lähde:) Kyllä virkkailu on vaan mukavampia puuhia,vaikka kyllä monet muutkin tekniikat ovat kivoja..

 

kukkapyyhe.jpg

Nyt tein kukkapyyhkeen. Kun sen pöllöpyyheen tein,niin tuli mieleen,että kyllähän on monia muitakin juttuja,joita voi laittaa pyyheliinan reunaan. Mulla ei ollut varsinaista mallia missään,kunhan itse ideoin.

 

sienipiiras.jpg

Leiponut olen. Tää on Metsäsieni-Kinkkupiiras.  Naapurilta olemme saaneet metsäsieniä. Hän oli ne laittanut valmiiksi,suolannut ym,että mun tarvi vain liottaa ne. Pieniin pussukoihin laitoin ja pakastin. Tosin nyt ne kohtapuoliin alkaa olla syötynä.  Ohje: pohjaan 1dl lämpöistä vettä,puoli pakettia kuivahiivaa,0,5tl suolaa,25g sulatettua voita ja 2,5 dl vehnäjauhoja. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään.  Sekoitellaan jauhot veteen vuorotellen voisulan kanssa. Annetaan kohota silläaikaa,kun tehdään täyte. Täyte: 100g palvi tai keittokinkkua pieninä kuutioina,100g metsäsieniä,3 kananmunaa,150g juustoraastetta,2dl ruokakermaa ja 1tl mustapippuria. Täytteen aineet vaan sekoitetaan keskenään. Sitten levitetään pohja voideltuun piirasvuokaan ja täyte päälle ja paistetaan kypsäksi.

 

k%C3%A4%C3%A4%C3%A4ris.jpg

Kääretortun tein,mutta se vähän levahti:D Joo,liian paksu ja vielä haljennut. No,kyllä ulkonäöstä huolimatta se on hyvää ja paras syöttää vain omalle porukalle. Siinä on täytteena vaniljakastiketta ja kermavaahtoa ,sekä sokerihuurrettuja puolukoita.

 

syd%C3%A4nkakku.jpg

Tää on kostea omenaraastekakku. Tään ohjeen olen kirjoitellut tuolla vähän aikaisemmin. Meillä tykätään tästä kahvikakusta,kun se ei ole kuiva,vaan juuri sen kosteuden vuoksi on maistuva.

 

sallad.jpg

Nyt kun noin ollaan herkuteltu,niin lopuksi kevennetään yksinkertaisella salaatilla. Sisältää kiinankaalia,kanaa,maissia pakastepussista,tuoretta kurkkua ja kahta erilaista juustoa kuutioina.

Hyvää viikonloppua ja kiitos käynnistä ja ennenkaikkea kiitos niin mieltä ilahduttavista kommenteista! Näen,että kävijöitä käy aika paljonkin ja toivoisin useamman laittavan kommenteja! T.Intsu