• Lauantaina vietimme pyhäinpäivää. Toisille se on tänne jenkeistä rantautunut halloween. Mä jotenkin ymmärrän kurpitsat ja lasten karkki ja kepponen. Vaan sitä en ymmärrä ,kun olen nähnyt joissakin,että puutarhaan asetellaan muka koristeeksi luurankoja ja jopa hautakivijuttuja. Tulen aivan vihaiseksi ja se on irvokasta! Meille kun elämän todellisuus on tätä.

 

Laurin%20hauta.jpg

Kyllä meidän askeleet kulki taas tälle kaikkein rakkaimmalle haudalle. Mun on niin suunnattoman ikävä Lauria,että tunnen sen aivan fyysisenä kipuna. Pian tulee Laurin lähdöstä vuosi,mutta suru,tuska ja ikävä on yhtä suuri. Voi sitä mummin ihanaa mussukkaa! On niin paljon kysymyksiä vailla vastausta.

 

Laurille.jpg

Laurin haudalle veimme tälläisen asetelman. En ole itse tehnyt,vaan kukkakaupasta ostanut.

 

Ylisen%20sukuhauta.jpg

Tässä on sitten isäni puolelta sukuhauta. Isäni oli tuo Herman ja äitini Milka.Huomatkaa,tänään päivälleen äitini kuolemasta tulee21v.  Nuo haudat ovat Nurmon hautausmaalla.

 

Hauta%20toiselta%20puolen.jpg

Tässä hauta toiselta puolen.On toiset isovanhempani tässä haudassa. Siihen on haudattu tätejäni myös ja setiäni.  Tuo Matti oli isäni siskon poika eli serkkuni. Matin kanssa lapsena oltiin paljon yksissä. Asuimme lähellä ja tehtiin heinätöitä mm. yhdessä,kun Matilla ei ollut isää. Hänen isänsä kuoli jatkosodan viimeisenä päivänä. Pidin häntä aina isona veljenäni. Me Matin kanssa sairastimme syöpää yhtaikaa. Matille tuli lähtö,mutta minä selvisin. Se vetää hiljaiseksi ja nöyräksi.

 

mukkerin.jpg

Vanhempieni haudalle veimme tämän asetelman.

 Siellä Nurmon hautausmaalla nukkuu paljon,paljon sukuani,muitakin tätejäni,enoja ja serkkuja ja ystäviä/tuttavia. Myös toiset isovanhempani,joiden haudalla emme käyneet. Johtuen vaan siitä,kun on niin eripuolella hautausmaata ja mun liikkuminen on niin vakeaa.

 

mumma%20ja%20paappa.jpg

Tämän asetelman puolestaan veimme täällä omalla paikkakunnallamme appivanhempieni haudalle, Mulla ei ole siitä muuta kuvaa,kun mieheni kävi vähän myöhemmin viemässä havuja ja jotain muita istutuksia.

 

syysasetelma.jpg

Samalla,kun ostimme nuo asetelmat haudalle,niin ostimme porraspäähän tämän syysasetelman. Porraspääkin on ollut niin alaston ilman kukkia.

Poikkeuksellisesti nyt lopuksi vasta valmistunut käsityö.

Papinrouva.jpg

Naisten sukat Janne langasta. Taas kuva hämää,kuin toinen sukka olisi suurempi,mutta oikeasti ei ole. En oikein tykkää tuosta Janne-langasta,kun minusta se on pikkuisen liian löysäkierteistä. En muistanutkaan,kun en ole aikoihin siitä neulonut. Mulla on sitä eri väreissä ja neulottavahan nyt siitä on.

Mainiota alkanutta marraskuuta. Kiitos:Intsu