Tälläviikolla on minulle alkanut tulla joulutunnelma. Se alkoi tulla heti maanantaina,kun yhden lapsenlapseni kanssa leivoimme joulupiparit heille. Omat piparit ovat vielä tekemättä,mutta ehdin kyllä. Minä niin tykkään tästä perinteestä,jonka olemme tuon tyttösen kanssa luoneet,että leivomme joka vuosi pipareita. On varmaan jo ainakin 10v leivottu, ellei kauemmankin. Hän on jo 17v. Harmi,kun en huomannut ottaa valokuvia. Olin kaiketi niin tohkeissani ja nautin kovasti.

Toinen kiva asia oli,kun eilen illalla olin paikkakuntamme Marttojen pikkujoulussa. Sielläkin oli niin tosi ihana tunnelma. Meitä oli paljon naisia koolla. Kokoonnuimme Sininauhan tiloissa.

somisteet.jpg

Joitain kuvia otin,mutta yritn ottaa niin ettei ihmisiä tulisi kuviin,kun en lupaa kysynyt.

 

tonttupoika.jpg

Pöydissäkin oli somisteena tonttuja ja joulupukkeja.

 

kinuskikakku.jpg

Tarjottavia herkkuja,myöskin suolaisia,vaikka kuva tuli vaan palasta kinuskikakkua. Me niin syötiin kaikkea,että lopuksi rippeet jäi jäljelle. Tuo kakku oli aivan uskomattoman hyvää. Olisin halunnut sitä suuren suuren palan,mutta diabeteksen takia vain vähäsen maistoin.

 

joulupukki.jpg

Tottakai joulupukkikin tuli ja hän oli tosi mainio. Tunnelmaa loi,kun meistä yhdellä oli pikkutyttö mukana. Voi hänen jännitystä ja iloa. Arvioin,että tyttö ois ollut 4v. Rohkeni mennä pukin syliinkin.

 

Lahjoja.jpg

Pukilla oli tietysti myös lahja jokaiselle. Pikkutyttö sai ensimmäisenä lahjansa:) Ja minäkin sain paketin,jonka avaan vasta jouluaattona. Sillähän saan varmistettua,että saan edes sen yhden lahjan:D

 

laulavapukki.jpg

Lauloimme joulupukille ensin pienen tytön toivomukset "joulupuu on rakennettu" ja "joulupukki,joulupukki." Kun lahjat oli jaettu,niin joulupukki esitti yksinlauluna aivan upeasti tulkiten "En etsi valtaa loistoa,en etsi kultaakaan." Sitten hän piti pienen puheen minkä vuoksi meillä on joulu ja miksi joulua vietetään. Puhui Jeesuksen syntymästä miten se on tärkein asia joulussa. Oli hienoa,että lahjojen ja hömpötyksien keskellä ei unohdettu sanomaa "Teille on syntynyt Vapahtaja." Lauloimme yhdessä vielä monia kauniita joululauluja. Kaiken kaikkiaan oli yksi mukavampia pikkujouluja joissa olen ollut.

 

babyborn.jpg

Lopuksi tämä pieni käsityö. Virkkasin baby born-nukelle mekon ja joku pkkutyttö saa nukelleen vaatteitakin. Kuvassa oleva nukke on tämän pienen tytön äitinsä aikoinaan saama ja tää äiti on sentään jo yli 30v. Eli kauan on tuolla nukella jo vuosikymmenet leikitty:)

 

btakaa.jpg

Takana mekossa on napit.

Käydään pikkuhiljaa vastaanottamaan toista adventtisunnuntaita.

Kiitoksin:Intsu