Niin juuri,mökille on aikomus pariksi päivää. Eka kerta vasta tänävuonna ja siivota siellä pitää. Kahdestaan mieheni kanssa menemme ja toivomme myös,että saisimme kunnolla levättyä. Minä en ole vieläkään kovin hyvässä kunnossa ja mieheni puolestaan töistä uupunut. Hyvää meille molemmille tekisi vain rauhassa löhötä ja olla vaan.Tässä on vielä aikamoiset pakkaamiset.
 Kaikkea tarvii viedä niinkuin enempi mitä sitten tavallisesti,kun talven jäljiltä menee.
Eilen mä leivoin jotain vierasvaraa ja kuvasinpa niistäkin muutaman jutun tänne.

1580271.jpg

Nämä ovat vaahtokarkkimuffinssit. Tämän tapaiset näin Herkkukirpun blogissa. En muista osoitetta,mutta kun googlesta hakee Herkkukirppu,niin sieltä se löytyy. Tämä on muunneltu versio hänen ideasta.
Mulla on nyt kaikissa leivonnaisissa mitä tänne laitoin,niin sama ohje makeiden piirakoitten/muffinien ohjeeksi.Se on idioottivarma ja onnistuu jopa minulta.
             Makeitten piirakoitten pohja

    - 1 kananmunaa
    - 2 dl sokeria
    nämä aineet sekoitetaan keskenään hyvin
    - 3,5 dl maitoa sekoitetaan joukkoon
    - 5 dl vehnäjauhoja + 2,5 tl leivinjauh.
    - 100g sulatettua voita tai margariiniä
    jauhoseos lisätään taikinaan vuorotellen sekoittaen ravan kanssa
    sitten vain pellille tai piirakkavuokaan tai muffinivuokiin

Noihin muffiniin laiton keskelle vaahtokarkin paloja. Sitten jossain 210 ast. paiston kypsäksi. Jäähtyneisiin muffineihin tein suklaamoussevaahdon. (sellaisesta valmiista pussista,johon lisätään maito ja vatkataan vaahdoksi)Lopuksi vielä koristelin vaahtokarkin palasilla.

1580270.jpg

Mustikkapiirakassa sama pohja. Päälle ensin vaniljakastiketta.(valmispussista tehty sekin)Pinnalle ripottelin jäisiä pakastemustikoita ja vielä mustikoitten päälle vähän sokeria.

1580267.jpg

Tässä vielä mokkapalatkin samalla pohjalla. Päällinen tomusokeria,tummaa kaakaota ja vähän kahvia. Koristelu lakupaloilla. Lakupalatkin ovat idea Herkkukirpulta,joka muuten on tosi taitava monipuolinen,juuri 14v täyttänyt poika!

1581065.jpg

Lopuksi vielä keskeneräiset pikkulikan sukat Fabelista. Pakko on vielä noi sukat tehdä,vaikka kesä tulee,kun löysin niin kivan värisen Fabelin. Tahallaan teen noin vaan,että ei raidat osu kohdalleen.