Edellisellä viikolla loppuviikosta minä leivoin äitienpäivää ja vieraitani ajatellen kaiken näköistä.

 

persikkainen.jpg

Ensin tein tämmösen persikkatortun. Siinä on ohut sokerikakkupohja,jota vähän appelsiinimehulla kostutin. Oikeastaan ei ois tarvinnut kosteuttaa. Sitten pohjan päälle valmispussista tehtyä vaniljakastiketta. Koristelin persikoilla,valmiilla suklaasydämillä ja reunoihin jaffa-leivoskeksejä puolikkaina.

 

suklispiira.jpg

Tavallinen suklaapiirakka. Pohja: 2kananmunaa,1dl sokeria sekoitetaan. Joukkoon lisätään 125g sulatettua voita ja 3,5dl kylmää maitoa. Sitten 5dl vehnäjauhoja joihin on lisätty 2tl leivinjauhetta ja 2tl vanilliinisokeria. Kaikki vain sekoitellaan a pistetaan pohja. Jäähtyneeseen pohjaan tomusokeria,kaakaojauhetta ja tilkka kylmää kahvia. Koristella voi miten haluaa.

 

mandrakakku.jpg

Mndariinikakku. 3 kananmunaa ja 2dl sokeria vatkataan kuohkeaksi. seokseen lisätään 125g sulatettua voita ja puoli kahvikupillista kuumaa vettä. Sitten 3,5dl vehnäjauhoja,joihin on sekoitettu 2,5tl leivinjauhetta. Lopuksi puristetaan joukkoon kahden madariinin mehu.

 

ip%C3%A4lle.jpg

Täytekakku oli tänävuonna tälläkertaa tämmönen karkkipläjäys.

 

kamera.jpg

Voi,voi, lahjoja sain vaikka mitä. Tosi suurena yllätyksenä sain puolisoltani uuden kameran!! Nyt minun täytyy vielä opetella sitä kunnolla käyttämään. Voi kyllä mä tykkäsin ja olen iloinen tästä. Vanha kamera onkin aivan jo rupu.

 

Saamiani kukkia vähän kuvasin.

 

druusut.jpg

Ruusuni ikkunan edessä. Nämä vien kesäksi ulos kasvamaan.

 

kukkakimppu.jpg

Tässäkin niin ihana kimppu.

 

kortit.jpg

Useampia kortteja sain,mutta ainoastaan itse tehdyt kuvasin.

Tästä on hyvä uutta viikkoa jälleen aloitella. Kiitos paljon käynneistä ja kommenteista!T.Intsu