Yhtenä päivänä vähän leivoin ja vieläkin pitäis ,kun on tiedossa vieraita ja lapsenlapsen juhlia,joihin tietenkin ainakin voikkarin teen. Kuitenkin näytänpä ensin ruukun,jonka tein lahjaksi.

 

duukku.jpg

Taas tämmönen ruukku astioiden palasista. Tää on aika iso.

 

duukkukukka.jpg

Ostin siihen kukankin,valkoisen krysanteemin. On mukavampi antaa ruukun,kun siinä on kukkakin. Jotenkin suuritöisiä,kun tekee kinkkisen mallisista paloista. Suuritöistä saada  epämääräinen palan pohja kiinnitettyä ja sitten samoin toisena päivänä saumaus. Mä luulen,että nyt en vähään aikaan tee ruukkua,muuta mosaiikkia kyllä.

 

ompunkakku.jpg

Sitten näihin leipomuksiin.

Tää on kostea omenaraastekakku. Olen tämmösiä tehnyt ennenkin,mutta laitanpa nyt vielä ohjeen. Täsätä tulee mukavan pehmeä ja kostea. 150g voita ja 2dl sokeria vatkataan vaahdoksi. 2 kananmunaa lisätään yksitellen vatkaten joukkoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään,4dl vehnäjauh, 3tl leivinjauh,2,5tl kanelia. Jauhoseos lisätääntaikinaan yhdessä 3dl karkeaa omenaraastatta ja 1dl maidon kanssa vuorotellen. Sekoitetaan vain sen verran,että ainekset tasoittuvat. Laitetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 ast,noin 50min.

 

ompumpiiras.jpg

Tavallinen omppupiiras.

 

pullukoita.jpg

Tietysti sitä pullaa ja pullaa.

 

pikkulintu.jpg

Ulkona vieressäni oli tämmönen onko tää rastaan poikanen vai mikä. Yhtään ei tuntunut minusta piittaavan mitään:)

Kivoja aurinkoisia syyspäiviä juuri sinulle ystäväiseni!

Kiitos käynnistä ja kommenteista! T.Intsu