Tässä yhtenä päivänä vietin leipomuspäivää. En viitsinyt paistaa alakerran uudessa uunissa,kun ajattelin,että tupa kuumenee niin ,että ei täälä pysty olla,vaan kiikutin leivonnaiset yläkerran uuniin paistumaan. Tyttäreni pistäytyi käymässä ja hetken tässä istui ja tuumi,että mä jo sinäaikanakin hyppäsin 8 kertaa yläkerrassa paistosteni kanssa. Ja hyppäsin rappuja monet kerrat sen jälkeenkin,kun hän lähti. Eikös hyvää hyötyliikuntaa ja mun totisesti oli kuuma!

 

Tässä pari piirakkaa. Mustikkapiirakka. Siihen tein seuraavanlaisen pohjan: 1 kananmuna ja 2dl sokeria sekoitetaan hyvin. Lisätään 3,5dl maitoa. 5dl vehnäjauhoja,2,5tl leivinjauhetta ja 2tl vanilliinisokeria sekoitetaan keskenään ja lisätään piirastaikinaan. Lopuksi lisätään 150g sulatettua voita tai margar. Tästä tulee pohja ,joko uunipellilliseen tai kahteen tuollaiseen pyöreään vuokaan. Päälle laitoin valmispussista tehdyn vaniljavanukkaan ja ripottelin mustikoita runsaasti ja lopuksi pinnalle vähän sokeria. Sitten tuo toinen on suolainen piiras. Siinä pohja on tavallinen piiraspohja. Päällä sitten kaikkee mitä kaapista löytyi. 150g kinkkukuutioita,puolikas iso keltainen paprika pieninä kuutioina.Noin 100g fetajuustokuutioita, 2 kananmunaa, 2dl juustoraastetta ja purkki kermaviiliä. kaikki sekoitetaan keskenään ja piiraan päälle. Mä tein nää foliovuokiin,kun laiton pakastimeen.

 

Sitten mä tietysti pullaakin tein. Niistä tuli vähän pohjalaisittain suuruudenhulluja:D

 

Ja sitten "pikkupullia" :) Toinen mustikkapiiras,joka tosin on jo syötynä.

 

Tottakai mulla oli mukana tämä assistentti. Se makasi matolla ja oli nukkuvinaan,mutta oli kyllä tarkoin selvillä koko ajan mitä tapahtuu ja odotti ,jos sais maistaa lämmintä pullaa.  Kyllä sille piiraatkin ois kelvanneet:)

 

Taas kärhöjä kuvasin,kun niitten kukinnot joka päivä lisääntyy ja yhä on paljon nuppuja. Nautin niin kovasti niitten herkän kauniista kukkasista. Eilen pitkästä aikaa puutarhassa putsasin kukkapenkkejä. Erityisen hyvin pitkän ruusupenkkini. Oikein kontin ja joka rikkaruohon kytkin. Aikaakin tään yhden penkin kanssa meni 1,5 tuntia! Ajattelin,että kovin on kuivaa,että pitänee kastella,mutta kun sain sen siivottua,niin kuin tilauksesta tuli vilvoittava ja raikastava kesäsade:)

Hauskaa ja rentouttavaa kesäistä viikonloppua juuri Sinulle!