Eilen oli vilkas päivä. Pääsin Isonkyrön vanhanajan markkinoille. Ja illansuussa olin vielä pesisottelua katsomassa. Markkinoilla oli kiva tunnelma ja ne ovat siitä kivat,että siellä ei ole semmosta krääsää mitä yleensä markkinoilla,vaan kaikki myytävät ovat käsin tehtyä. Nämä kuvat ja jutut ovat tietysti minun silmin kuvattuna ja katsottuna. Joku toinen vois kertoa aivan toisenlaisin kuvin ja tarinoin.

 

oravainen.jpg

Minun ostokseni oli sentään mielestäni hyvin maltilliset. Ainoastaan tään orava-koristeen ostin,missä tuo orava seisoo tikkailla. Aion tään laittaa talveksi sitten tuohon ulko-oven pieleen sittenkun kukat ovat kuolleet. Ei ne kukat kyllä hääppösessä voinnissa ole nytkään.

Niin ja ostin leivän ja limpun ja pari pullapussia. Siinäpä ne. Kaikkea tarjontaa ois kyllä ollut pilvin pimein,mutta kun ei varsinaisesti mitään tarvitse.

 

tervek..jpg

Oi että näitä risukoristeita oli jos jonkinmoisia. Monia olisin halunnut,mutta tarkemmin ajatellen mihin mä ne olisin laittanut.

 

keralam.jpg

p%C3%B6ll%C3%B6keram.jpg

Monenlaista keramiikkaa eri kojuissa.

 

kusilanka.jpg

Lankojakin myitiin monessakin kohtaa. En nyt niihin sortunut,kun muistelin kotona olevia suuria jemmoja ja monia keskeneräisiä töitä:) Voi anna mun kaikki kestää,tuon kuvassa olevan langan nimi on Kusilanka!! Nainen selosti kuinka värjää tuon langan. Kun on laittanut värin lankoihin,niin ne uitetaan oikeasti isännän pissassa ja sitten väri ottaa paremmin kiinni. Toki sitten on vielä pesuja ja huuhteluita sen jälkeen. Mutta että oikeasti pissassa uitetaan,huh,huh. Vaikka miten olisi pesty ja huuhdeltu,niin kuuna päivänä en tuota lankaa halua!!

 

sepp%C3%A4.jpg

Seppä ahjonsa kanssa.

 

possunp%C3%A4%C3%A4.jpg

Voi possuparkaa. sille oli käynyt huonommin. Siellä sitä grillattiin. Tuli oli arinan alla. Monia ruokakojuja oli,mutta ei tehnyt mieli niihin,kun tuon possuparan näin.

 

 

hamput.jpg

kuivakukat.jpg

Oli siellä paljon todella kaikkee kaunistakin.

 

ihana%20puku.jpg

mekkoi.jpg

Kaunis sen ajan juhlamekko ja sitten miten ihastuttavasti kirjailtu ja pitsein koristeltu nää pikkutyttöjen essumekot. Myytiin paljon käsilaukkuja ja kaikenmaailma koruja ym ja ym. Näin,vaikka tapahtumasta kuvin jotai yrittää kertoa,niin ei se ole mitään. Ne täytyis itse nähdä ja se tunnelma kokea.

 

kirkkoon.jpg

Ne markkinathan pidetään tämän vanhan kivikirkon lähistöllä. Kirkko on hieno sisältäkin.

 

 

 

alttari.jpg

Alttari.

 

alttarkaar.jpg

Alttarin yläpuolen kaari.

 

puukuvia.jpg

 

maalaukset.jpg

On monia tuommosia puisia tauluja Raamatun henkilöistä ja muita maalauksia. Seiniinkin on kakkialle maalattu Raamatun kertomuksia.

 

saarnatuoli.jpg

Hieno saarnapaikka.

 

h%C3%A4pe%C3%A4penkki.jpg

Sitten siellä eteisessä oli tämmönen häpeäpenkki. Mitä kun mä luulen,että siihen Intsu ois laitettu istumaan joka ikinen kerta:D :D

Oikein hyvää viikkoa kaikille ja kiitoksin:Intsu