Hui,hui kun on kylmää. Meillä on pakkasta nyt -26 ast. Lunta ei ole juuri nimeksikään. Just ja just maa on valkoinen,paitsi puitten alla näkyy vihreä ruoho. Routa menee syvälle.

 

ailan%20lapaset.jpg

Minulla on yhä esittelemättä joululahjoja. Tonttu vei nämä yhden tutun perheen rouvalle. Nämä ovat Etelä-Pohjanmaan maakuntalapaset. Lankana mulla oli seiskaveikka. Ohjeessa oli paljon ohuempi lanka ja siten enempi silmukoita puikolla,joten minun piti vähän soveltaa,että sain paremmin seiskaveikalle sopivaksi.

 

joukon%20lapaset.jpg

Herrahenkilö puolestaan sai nämä lapaset. Seiskaveikkaa nämäkin.

 

riisuttu%20joulu.jpg

Eilen illalla joulukin tuli laitettua pois. Siinä koristeet kuusesta ja muualta kahdessa suurehkossa laatikossa. Varstoon päätyivät odottamaan seuraavaa joulua.

 

takkatuli.jpg

Vaikka ulkona paukkuu pakkanen,niin mikäs tässä on takkatulen ääressä istua sohvalla kutimien kanssa.

Paitsi kyllä tänään käyn autolla asioilla ja auto onkin pistokkeessa lämpiämässä. Ruokakaupassa käyn ja kukkakaupassa hakemassa kimpun surukukkia. Minäpä kerron tarinan,joka meitä suuresti järkytti. Viime sunnuntai-illalla näimme,että kaksi ambulanssia on tuossa lähellä meidän kadun päässä. Noin 50m meiltä. Me katselimme ihmeissämme ikkunasta. Samantien saimme kuulla,että yksi iäkäs naapurimme on saanut sairaskohtauksen.Se mikä siinä eniten järkytti oli se,että ambulanssit oli siinä niin kauan. Kauemman kuin puoli tuntia. Siitä päättelimme,että siellä taidetaan elvyttää ja kun se kesti ja kesti,niin osasimme aavistaa,että naapuri taisi lähteä Taivaan kotiin ja niin siinä olikin käynyt. Tavanomaisella pienellä kävelylenkillä ollut,kun kohtaus yllätti. Hän oli jo tosi iäkäs,mutta oli esim viimeksi meillä vaimonsa kanssa marraskuun lopussa kotirukousillassa. Hänen herttaiselle vaimolle aion nyt viedä kukkia ja ottaa osaa koko sydämestäni hänen suureen suruunsa.

 

Kiitokset käynnistä ja kommenteista! T.Intsu