Pikkuhiljaa alan laittamaan joulua kotiimme,sen vähän mitä nyt laitan. Valoista se aina alkaa ja niin nytkin. Mutta näytänpä ensin pari ihanaa juttua Kaarakasta mitä siellä viimeksi näin. Toki näin valtavan paljon muutakin,mutta nyt nämä.

 

 

huopatonttuset-normal.jpg

Minut aivan hurmasi nämä pikku huopatontut,mitkä joku on tehnyt.

 

Rautalankakuuset-normal.jpg

Nämä rautalankakuuset olivat todella kauniita,kuva nyt ei koko totuutta kerro,ei läheskään.

 

kukkisvalo-normal.jpg

Keittiössämme kahdessa ikkunassa on tälläiset valot. Ne ovat itseasiassa sisustusvalot,eikä varsinaiset jouluvalot ja ne on ikkunassa ympäri vuoden,mutta ei valoja olla pidetty päällä kuin jouluaikaan. Nääkin on kuvan näyttämää livenä paljon kauniimmat ja varsinkin,kun kimaltelevat valoissa.

 

bl%C3%A4kkivalot-normal.jpg

Tekemäni pläkkiset kukkavalot.

 

t%C3%A4hhtivalo-normal.jpg

Ihana tähtivalo.

Valoikkuna-normal.jpg

Ikivanha enkkuvalo.

 

maljassa-normal.jpg

Tykkään laitella valoja myöskin maljoihin. Nämä ovat minun suosikkini. Paljon meillä on vielä monenlaisia muitakin valoja,niin että kaikkea ei edes laiteta esille.

 

omppupomppunen-normal.jpg

Sitten mä maistatan teillä vähän piiraita:) Omenapiirakka ensin. Pohja: 2 kanamunaa ja 2dl sokeria sekoitetaan hyvin. Lisätään 2dl kylmää maitoa,taas sekoitusta. Sitten 3,5 dl vehnäjauhoja,joihin on sekoitettu 2,5tl leivinjauhetta vuorotellen 75g sulatetun voisulan kanssa. Voidellaan ja korppujauhotetaan vuoka ja taikina vuokaan. Päälle levitetään 1prk maustettua vaniljarahkaa,sitten omppuviipaleita ja ripotellaan kanelia ja sokeria. Niin on valmis uuniin.

 

marjapiiraunen-normal.jpg

Vielä marjapiiras. Pohja on samanlainen kuin edellisessä. Päällä myös se maustettu vaniljarahka. Omppujen sijaan marjoja. Mulla oli puolukkaa,mustikkaa ja mansikoita.

Makoisaa Viikonloppua! T:Intsu