Tää kotona olo ei kyllä ekana päivänä sujunut oikein minun käsikirjoituksen mukaan! Mä kuvittelin touhuavani kaikenlaista ja peseväni pyykit yms. Mutta koira oli tullut täällä loman aikana kipeeksi. Ei muutakuin ensi töiksi sen kanssa elukkalääkärille. Taas tuo toinen korva tulehtunut ja tassuissa tulehdus. Niin sille lääkkeet. Sillä eläinlääkärireissulla menee yleensä aina kolme tuntia. Sittenkun tulen kotiin,niin vesi on poikki! Kaupungin miehet teki lähistöllä jotain putkihommia ja vesi oli 4 tuntia pois! Olin kuvitellut keittäväni joko makkaraperunat tai lihapullat tekeväni. Matkan eksoottisten ruokien jälkeen pitää saada jotain hyvin yksinkertaisen kotoista sapuskaa. Ei keittämisestäkään mitään tullut,kun ei vettä. Niin sapuskat haettiin grilliltä:)

No,vielä palaan reissuun ja nyt pukkaa jonkunnäköistä kuvasarjaa retkiltä.

Kävimme jossain pikku kylässä markkinoilla. Kylän nimeä en muista. Siellä oli ruokatarpeiden lisäksi samankaltaista krääsää myynnissä mitä meidänkin markkinoilla.

 

Paljon kaikkia ällöttävänkin näköisiä kaloja myitiin ja hyi olkoot sitä hajua!

 

Siinä kuvaa yhdestä satamasta.

 

Kalastusveneitä.

 

Yhdeltä näköalapaikalta kuvattua.

 

Samalta paikkaa kuin edellinenkin kuva. Siellä oli tälläisiä sinisiä ikkunoita,kuten he niitä nimittivät  monin paikoin ja sinisiä luolia.

 

Voi enhän mä tämänkään paikan nimeä muista,mutta kuvasta ei näe miten valtavan kokoisia kiviraunioita. Jonkun arvokkaan muinaisen temppelin rauniot ja siksi suojelukohde. Tuo oli varsin iso alue.

 

Jossain kohtaa oli soittokuntakin soittamassa.

 

Sitten tää on Pyhän Johanneksen katetdraali Valletan keskustassa ja matkan ehdottomasti huikein nähtävyys. Se kirkko oli valtavan suuri, paljon valtavia eri huoneita. Kaikki kultaa. Voi valtavaa niitä seinäkoristeita ja taideteoksia. Kuva ei tee vähässäkään määrin oikeutta sille mitä se todellisuudessa oli. Moni sanoi,että jo tään kirkon näkemisen vuoksi kannatti matka tehdä. Tää on yksi maailman kauneimmista kirkoista.

 

Vähän näkymää katon kultauksista ja enkelimaalauksista.

 

Tässä vähän lähempää kuvaa seinien koristelusta. Mutta kuten sanoin kuvat ei tee yhtään oikeutta sille mitä se oli. Joka huoneesta ei saanut kuvata ja muuallakin vain ilman salamaa.

 

Sitten vielä lopuksi yksi kukkanen.

 

Ja nää lapaset,jotaka matkan aikana tikuttelin. Eräänlaista korinpohjaneuletta ja lankana seiskaveikka. On myös kaksinkertaiset. Mulle on tullut lapasista nyt niin monia tilaustöitäkin, etten tiedä oikein mihin hyppäis:)