Eilinen päivä meni suurinpiirtein leipoessa. Ooh,kuinka oli kuuma:)

 

broileripiiras-normal.jpg

Ensin tein tään broileripiirakan.

Tavallinen piiraspohja. Sitten paistinpannulla ruskistin ja vähän esikypsytin hunajamarinoituja broilerinsuikaleita,oisko ollut noin 350g. Sitten kuullotin myös ison silpotun sipulin. Lisäsin seokseen 4tl paprikajauhetta ja kaksi pieneksi pilkottua tomaattia. Nämä piiraspohjan päälle. Seuraavaksi mozzarellajuustoa päälle ohuina pyöreinä paloina. Sitten vielä 3dl ruokakermaa joihin on jonkin verran raastettu juustoa esim Edam ja kolme kananmunaa ,kaadetaan piiraan päälle ja uuniin. Ai niin,meinasi unohtua. suolaa laitoin vajaa 1tl.

 

k%C3%A4%C3%A4ris-normal.jpg

Kääretorttupötkylä. Täytteenä ei ole kuin mansikka-vadelmahilloa.

 

omppu-pomppu-normal.jpg

Se mun tavanomainen omppupiiras.

 

suklaapalapiiras-normal.jpg

Suklaa-päärynäpiiras.

Pohja: 1dl sokeria ja 1 kanamuna sekoitetaan. Joukkoon lisätään hiukan vajaa 2dl kylmää maitoa. Sitten 3dl vehnäjauhoja,joihin on sekoitettu 2,5 tl leivinjauhetta. Lopuksi 75g sulatettua rasvaa. Seos laitetaan voideltuun piirasvuokaan. Päälle pienitää 1 tölkillinen säilykepersikoita.  Paistetaan kypsäksi. Päälle laitetaan suklaapalat ja vielä hetkeksi uuniin,että suklaa sulaa kiinni piiraaseen. Niin,noh,tähän olisi kuulunut sommitella hienosti vinottain After Eight-suklaata ja olisi tullut kauniin näköinenkin piiras,mutta kun kaupassa ei ollut kyseistä suklaata,niin minä vaan Fazerin sinistä. Omalle porukalle tään kumminkin vaan syötän. Tosi hyvää tää myös on.

 

hiivaleiv%C3%A4t-normal.jpg

Hiivaleipäleipäsiä.

5dl kädenlämpöistä vettä. Kaksi palaa hiivaa.Lisätään 2tl suolaa,0,5 dl siirappia,0,5 dl öljyä. Sitten 2dl kaurahiutaleita. Sitten lisätään pehmeä rasva 50g ja hiivaleipäjauhot 11dl vähän kerrallaan taikinaan. Annetaan kohota ja leivotaa leipäsiksi/ sämpylöiksi.

 

pullapelti-normal.jpg

Lopuksi pyöräyttelin monen monta pellillistä pullaa ja pullaa.

Eiköhän te nyt näillä eväillä jonkun hetken pärjää:)