On ollut niin kiiire etten meinannut ehtiä blogia päivittää. No nyt tähän istahdin ja varoitus,kuvia tulee tosi paljon,vaikka kuinka yritin karsia. No,kässyistä ensin. Nyt valmistui kolme pipoa.

mytsyt.jpg

myysykk%C3%A4.jpg

Kaikki ovat erilaista pintaneuletta ja vaan siksi,kun olisi niin tylsää tehdä täysin samanlaisia. Ovtahan pipojen saajatkin erilaisia persoonia. Valkoiset ovat Tuomas sukkalankaa ja kirjava jämiä.

 

Korkealla.jpg

Minulla oli ilo päästä paikallisen Marttayhdistyksen kanssa retkelle viime lauantaina Pietarsaaren lähelle Tyynelän Tonttulaan. Tämä ylläoleva kuva on heti sisääntulosta,josta aikesi kaunis pihapiiri ja miljöö. Olin kuvitellut,että siellä on yksi talo ja siellä tonttuja. Voi kuinka yllätyin,taloja oli niin monia ja se pihapiiri/puutraha niin kaunis kukkineen. Sääkin oli aurinkoinen.

 

tonttuja.jpg

tonttupariskunta.jpg

veike%C3%A4.jpg

Toinen toistaan veikeämpiä käsintehtyjä tonttuja oli joka talossa ja joka puolella. Oli merkille pantavaa kasvojen ilmeet,että kuinka oli onnistuttu niin tekemään,hymyt,silmien tuikkeet jne. Yksikään ei ollut samanlainen.

 

h%C3%A4%C3%A4tontut.jpg

h%C3%A4%C3%A4katos.jpg

h%C3%A4%C3%A4huone.jpg

Tässä on rakastuneet hääparitontut ja heidän häähuoneensa. Siellä oli talojen huoneet eri teemoilla . Esim. jouluhuone,keittiö. Sitten eritaloissa leipuri,kauppa,kalastusaiheinen ja voi vaikka mitä.

 

rinkelit.jpg

lyhtykoriste.jpg

olkipukki.jpg

villakirjonta.jpg

verhonmalli.jpg

Siellä oli niin paljon katseltavaa ja kuvattavaa,että monesta aihepiiristä ois voinut tehdä oman postauksensa. Esim. kaikki ne käsityöt,kirjonta,villakirjonta,kanavatyöt,moninaiset pitsit. Aah kuinka mä huokailin ja olin ihastuksissa. Katsokaas tuotakin kuinka hieno lyhdekoriste pöydässä. Hauskan näköinen olkipukki tehty tähkäpäistä. Sitten yksi verhon malli.

 

tuohesta.jpg

tuohilammas.jpg

Kivoja tuohitöitä.

 

kilipukit.jpg

rusakko.jpg

fasaani.jpg

Oli täytettyjä eläimiä enempi mitä kuvissa on.

 

p%C3%B6%C3%B6ll%C3%B6.jpg

Minusta tää pöllökin on hauska.

 

kaaaappi.jpg

yl%C3%A4s%C3%A4nky.jpg

Voi niitä antiikkisia huonekaluja mitä kaikkea siellä oli ja se kaikki,kaikki esineistö. Niistäkin ois tullut monia postauksia.

 

k%C3%B6rttiukot.jpg

Oli puusta veistettyäkin. Ainakin kynttilänjalkoja, näin puusta veistetyn pässinkin ja sitten tämmöset körttiseurat.

 

saareke.jpg

Ihana patio.

 

kuuuukkia.jpg

Kukkahuone,joka tässä näkyy vain osittain.

 

pikkuruusut.jpg

Tähän ihastuttavaan pikkukukkaiseen ruusuun päätän kierrokseni Tyynelässä. Toivottavasti viihhdyitte.

Aurinkoisia päiviä edelleen ja kiitos. T.Intsu