Olemme saaneet niin nauttia kauniista keväisestä viikosta. Auringonpaisteesta ja lämmöstä. Mietin mitähän kaikkee tähän postaukseen laittaisin,on niin kuvia kaikenlaisesta,mutta päädyin tään kertaisiin leipomuksiin. Ensin taas näytän pienen neuleen.

 

Eltsusukka.jpg

Perus,perus sukat pienelle pojalle,jolle taannoin tein tästä samaisesta seiskaveikasta lapaset.

 

kouluty%C3%B6.jpg

Voi,voi tässä on tulossa yksi keramiikkatyö,makkaratekniikalla. Tuosta tuli aivan epäonnistunut. Lopullisesti se meni pilalle,kun tuhrustin sen maalilla,voi,voi:) Tehtiin siellä muutakin,mutta niistä sitten joskus myöhemmin.

Sitten niihin leipomuksiin. Mun täytyy tänäänkin leipoa ainakin pikkuleipiä ym,sillä viikonloppuna on yhden mummin mussukan rippijuhlat ja mä saan yövieraitakin viikonlopuksi.

 

Banskusyd%C3%A4nkakku.jpg

Banaani sydänkakku

100g voita vatkataan 1,5dl sokerin kanssa vaahdoksi. Lisätään 2 kananmunaa yksitellen vatkaten joukkoon. Lisätään kuivat aineet 4dl vehnäjauhoja,1tl kardemummaa,puoli tl inkivääriä ja 1,5tl soodaa. Nämä lisätään vuorotellen 2banaanin soseen ja 1prk kermaviilin kanssa. Sekoitetaan vain sen verran,että aineet tasoittuu.Paistetaan uunin alimmalla ritilätasolla 175 ast. noin 60 min. Mulla kyllä paistui huomattavasti nopeemmin.

Kuorrutetaan jäähtynyt kakku. 4dl tomusokeria ja muutama rkl appelsiinimehua sekoitetaan,etä saadaan paksu,mutta levittynyt seos. Päälle kuluu laittaa marmeladikarkkeja.(laitoin kettukarkkeja) On hyvää,sitten vaan nauttimaan.

 

marjakimara.jpg

Tämä epämääräinen möykkyisä piiras on marjakimara.

125g voita ja 1dl sokeria vaahdoksi. Lisätään vaahtoon 2dl vehnäjauhoja ,joihin on sekoitettu 2tl leivinjauhetta. Päälle laitetaan seos,jossa on 1prk maustamatonta tuorejuustoa,1prk kermaviiliä,1 kananmuna,vähän vajaa 1dl sokeria ja 1 tl vanilliinisokeria.Pinnalle punaherukoita ja mustikkaa. Paistetaan 200 ast. noin 25-30min.

 

sukliskakku.jpg

Tää on ihan tavallinen murokakku,mutta puristin siihen kahden appelsiinin mehun ja pilkoin mukaan levyn taloussuklaata.

Nautinnollista viikonloppua!

Kiitos käynnistä ja kommenteista! T.Intsu