Pyydettiin tekemään parivuotiaalle jonkunlainen tuubihuivi,että kaula ei olisi niin paljas. Tuumasta toimeen.

 

tuubihuivi.jpg

Ensin neuloin tämmösen suorakaiteen muotoisen palan.

 

l%C3%A4hi.jpg

Lähikuvaa mallineuleesta.

 

kaulaan.jpg

Siinä valmiina. itseasiassa on tommonen kauluri. Lankana Baby alpakka.

 

mummin%20torttu.jpg

Eilen tein mummin omenatorttua. Paistoin sen ensin toisenlaisessa piirakkavuassa ja sitten vaihdoin sen tuohon vuokaan,kun siinä on kansi. Reunat vähän kärsi siirrosta.

MUMMIN OMENATORTTU

1dl sokeria ja 2 kananmunaa sekoitetaan vaahdoksi. Vaahtoon yhdistetään keskenään sekoitetu 0,5 dl vehnäjajuhoja,0,5 dl perunajauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Laitetaan voideltuun piirasvuokaan ja paist 200 ast. noin 15 min.

Piirasta voi vähän kostuttaa jollain mehulla. Piiraan päälle raastetaan 2 suurta omenaa. 

Sitten tehdään KERMAKUORRUTE

2dl kuohukermaa,3 kananmunankeltuaista,vajaa 1dl sokeria ja 1tl vanilliinisokeria. Kaikki aineet kattilaan ja kiehutetaan noin 5 min. koko ajan puukapustalla sekoittaen. (palaa herkästi). Kun seos on hieman sakeutunut,niin kaadetaan piiraan päälle.

Minulla tääkin ohje on tuossa isossa ruutuvihossani,jonka vanhin poikamme on tehnyt minulle yli 30v sitten. Sivuja on irti ja siihen on vuosien saatossa työn tuoksinassa tullut lättejä,mutta yhä se on minun paras "ohjekirjani".

 

ryp%C3%A4leet.jpg

Koristelin viinirypäleillä. Tään piiraan vein meidän kudontapiiriin. Meillä on siellä väliajalla kahvit,jonka aina joku keittää ja kuka vaan voi tuoda jotain tarjottavaa kahvin kanssa. Meillähän sitten on aina siellä herkkuja:) naiset kehui tuota omenatorttua ja söivät,ei jäänyt muruakaan jäljelle. Ensi kerraksi heille pitää viedä ohje:)

 

pannari.jpg

Eilen ensin laitoin päivällä miehelleni uunissa ruuan. Se oli edellispäiväistä muusia,johon sekoitin tähteeksi jääneitä murekkeenpaloja,2 kananmunaa ja noin pari desiä juustoraastetta. Kun uuni oli lämmin,niin leivoin tuon piiraspohjan ja lopuksi vielä pannarin,että on isännälle myöhemmin iltapäivällä,kun tulee töistä kotiin. Pannari paistui hieman liikaa,mutta hyvin teki silti kauppansa.

 

Matto.jpg

Kudonnassa nappailin ihan muutaman kuvan vaan. Siellä on kolmessa suuressa huoneessa kangaspuita. Yhteensä varmaan yli 30. Miltei kaikissa on jotain meneillään. Piiriä on kolmena päivänä viikossa ja 12 kutojaa on yleensä paikalla kerrallaan. Ja kaikilla menossa aivan erilainen työ. Tässä jonkun ystävän matto.

 

Sannan.jpg

Joku tekee näin hienoa liinaa.

 

v%C3%A4rikkyytt%C3%A4.jpg

Toinen tämmöstä liinaa. Siinä on kiva,kun tuo loimi on monivärinen ja kudotaan pellavalangalla. Tuota minun tekisi mieli kokeilla joskus.

 

joululiina.jpg

Tässä on tulossa minun joulupoppanaliinani.

Eipä muutakuin Hyvää Viikonloppua Jokaiselle! Kiitos! T:Intsu