Viikonloppu lipui sukkelaan ohitse ja niin tääkin päivä, Mitähän minä lauantaina tein. No ensin otin kovasti kipulääkettä ja sitten ulos ja puutarhassa mä kauan putsasin pahoin roskaantunutta allaspenkkiä. Sen jälkeen vielä parin tunnin urakka pyykkikasaa silittäessä. Illaksi tuli nuorin tytär perheineen. Sinä päivänä tuli kuluneeksi tasan sata vuotta äitini syntymästä. Äidin monimuotoinen ja rikas elämä. Vietti ensimmäisen vuoden Venäjän vallan aikaakin. Sitten myöhemmin oli sodan aikana lottanakin. Hän sai minut jo kypsässä iässä paljon sotien jälkeen.  Minä,sekä mieheni ja veljeni vaimonsa kanssa vietettiin sitten pyhänä päivää äidin muistoksi.

 

Ylinen.jpg

Päivä alkoi hautausmaakierroksella. Minun isäni on tuo Herman ja äitini Milka. Vein tuon enkelin haudalle ja veljeni nuo ruusut. Hauta on seurakunnan hoidossa ja kohta tuovat kesäkukat haudalle. Kierreltiin muutenkin hiukan sitä hautausmaata. Niin paljon tuttuja ja sukulaisia siellä lepää.

Sen jälkeen kävimme syömässä porukalla. Veljeni tai veljeni vaimo oli ostanut minulle kukan,kun pian on synttärit ja meikäläinen taas vanhentuu.

 

Unelma.jpg

Ei minkä tahansa kukan,vaan tämän unelman!! Tää on meille niin  nostalginen ja mukavia muistoja herättävä. Meidän lapsuuskodissa äidillä oli tää unelma-kukka. Se oli suuri kuin pensas ja isossa ruukussa kuin ämpärissä. Äiti siitä tykkäsi ja hoiti sitä ja puhuikin toisinaan sille. Muistan kuinka minäkin joskus sen äärelle pysähdyin silloin harvoin kun  siihen tuli valkoisia kukkia pieniä tähtiä. Ne tähdet olivat kuin unelmia jostain tulevaisuudesta tai Taivaan tähtitarhoista. Minäkin nyt yritän vaalia tuota kukkaa ja koetan saada sen pysymään hengissä. En tiedä kuinka onnistun. Teen sille suuren mosaiikkiruukun kunhan ehdin. Aivan kyynel tulee silmäkulmaan kun katsahdan tuohon kukkaan päin ja muistan ne lapsuuden hetket.

 

Semmonen.jpg

Sitten vielä parit kuvat puutarhasta. Tää on nyt sitten se taannoin ostamani tämmönen ,semmonen. Näitähän ostin neljä ja ne kaikki ovat alkaneet kukkia.

 

oranssi.jpg

Näitäkin tämmösiä on neljä ja osa kukkii jo.

 

kotipihlaja.jpg

Vielä pieni kuvakulma kotipihlajasta,joka on kauttaaltaan kauniissa kukassa.

Miellyttävää alkanutta viikkoa just sinulle!

Kiitos käynnistä ja kommenteista! T.Intsu