Nyt kävi sillätavalla,että Vanha rouva pukkas minua haasteella. Vähän kinkkiselläkin,että piti vähän miettiä. Ensiksi kysymys kuului paikka missä bloggaan.

 

bloggauspaikka-normal.jpg

Tässähän tää,työpöytäni firmamme toimistossa. Tässä tehdään töitäkin,eikä ainoastaan blogata tai surffailla netissä. Jos joku muu lähestyy työpöytääni,niin kiljun kuin ulkomaan susi. Tosin en ole kuullut suden ääntä kuin telkkarissa. Livenä en ollenkaan sen kummenmin kotimaisen,kuin ulokolmaalaisenkaan. Pelkään,että muuten joku tärkeä paperi menee hukkaan ja sitten sitä aivan hermona etsitään. Vaan joku arvojärjestys sitä pitää toimistossakin olla,huom tietsikan taustakuva,lankakaupan edusta:D

 

zohva-normal.jpg

Seuraava kysymys  oli.sisustustyylini. Tuo meidän sohvakalusto kertoo varmaan paljon. Minulla pitää olla romanttista ja runsasta. Minä rakastan tietynlaista antiikkia,ei sitä talonpoikaisantiikkia. Meidän huonekalut ei ole rahallisesti arvokkaita,ne ovat ostetut kirpputoreilta ja huutonetistä. Tuokin kalusto käytettynä ja se on todella hyväkuntoinen. Kuluneisuutta ei saa olla. Meidän värimaailma on enimmäkseen ruskea-peessi sävyistä. En tykkää yhtään siitä nykyään vallitsevasta musta-harmaa- valkoisesta mitä nuoremmat haluavat kotiinsa. Siitä sairaalamaisen steriilistä mitä on monet sisustuslehdet pullollaan.

 

Keitti%C3%B6-normal.jpg

Tässä pieni kuvakulma keittiöstä. Keittiössä on aika paljon sinistäkin. Vaikka minulla on oma makuni,niin ei se tarkoita sitä,ettenkö silti voi ihailla jonkun toisen kotia,vaikka olisi päinvastainen kuin omani. Se on kaunis heidän kotinaan. Ihana asia kun ollaan erilaisia ja kaikilla oma makunsa ja tyylinsä.

 

madonn-normal.jpg

Esineitäkin saa olla paljon. En yleensä koskaan osta kotiin esineitä. Niitä kertyy vaan jostain Tietysti käsitöinä teen kaikenlaista,vaikka suurimman osan niistä annan lahjaksi ja pois. Esineillä pitää olla joku tarina,niinkuin tuo ihana patsas on äitini ja isäni kihlalahja 1940-luvulta. Kodissa pitää olla kaikenlaisia yksityiskohtia. Vieraallekkin paljon katselemista.

 

Kolmas kysymys minkälaista esinettä ei tule kotiisi. No niitä pelkistettyjä nykymoderneja juttuja.

 

Sitten tää vaikein kysymys. Oma kuvani? Ooh,minän etsin vauva-albumiani,mutta mikä onkaan,kun en just sitä tähän hätään löytänyt. Ei siihen aikaan edes paljoa otettu kuvia. Niin että Vanha rouva ei nyt näe vauvankiharoitani,mutta nykyisemmän version kyllä.

 

Inkeri-normal.jpg

On tästä kuvanotos muutama vuosi,mutta mitä sitten. Enhän minä nyt yhtään vanhennu!:)

 

Intsu-normal.jpg

Harvinaista,saatte kaksi kuvaa. Siinä meikätyttö Kauhavalla ihanien lankojen parissa.

 

blogiavustajat-normal.jpg

Aivankuin kostoksi,kun minun piti oman kuvan laittaa,niin kuva myös blogiavustajistani. En ole kyllä kummaltakaan lupaa kysynyt:) Voipi olla,että tästä tulee nyt vähän sanomista!!

 

gaakku-normal.jpg

Lopuksi sitten leipomuksia. (Näitä ei kysytty):D

Porkkana-appelsiinikakku

150g voita 2 dl sokeria,vatkataan vaahdoksi. Lisätään yksitellen kolme kananmunaa koko ajan vatkaten. Sekoitetaan4dl vehnäjauh,2l vaniljasokeria,3tl leivinjauhetta keskenään. jauhoseoksen kanssa taikinaan lisätään vuorotellen 50g rouhittua valkosuklaata,1dl appelsiinimarmelaidia,2dl porkkanaraastetta ja purkki kermaviiliä.Sekoitellaan sen verran,että aineet tasoittuu Laitetaan suurehkoon voideltuun vuokaan. Paistetaan 175 ast uunin ailimmalla ritilällä 50-60 min.

Minä paiston 45 min ja tuli vähän liiankin tumma pinta. Meidän uunissa olisi 40 min. riittänyt. Vaan en tohtinut ottaa aikaisemmin pois,pelkäsin,että lässähtää. Tästä tuli niin hyvän makuinen ja sellainen kivan kosteahko.

 

pullavat-normal.jpg

Kun leipomaan alan,niin en kai mä yhtäsorttia vaan leivo. Pullaa tietysti moninkertainen määrä mitä kuvassa on. Tuollaisia pullia,voisilmäpullia,pitkoja ja kaikenlaisia. Kyllä mä tein kaura-teeleipiäkin,mutta ne pikkuisen kärvähti. Kyllä ne syömäkelpoisia on,mutta ei kuvauskelpoisia. Kas kun mä leivoin,niin oli hässäkkää,piti samalla siinä sivussa työmiehille ruokaa laittaa ja puhelinkin soi jatkuvasti ja mä hötkylin sinne ja tänne:D

Hui,huomenna se on maaliskuu! Mukavaa kevään alkua juuri Sinulle lukijani ja kiitos! T:Intsu