Kovin se on nyt talvi vaan alkanut uhkaavasti ilmoitella tulostaan. On niin pimee vuodenaikakin,että kohta pian laitan jouluvalot ulos ja ikkunoihin. Johan kaupoissakin on huomenna joulunavauksia,niin miksipäs ei,minulla myös:)
Mä täällä arkisia askareitani puuhaan.Niitä samoja kotihommia mitä jokaisella,imuroida pitää,pyykkiä koneeseen,toiset viikata narulta,silitystä,astianpesukoneen tyhjäystä ym.loputtomiin. Ompelukonekin on otettava esille,vaikka nykyään en enää ompele niin "pää höyryssä" kuin joskus muinoin. Mulla on vaan kaikkea korjattavaa,kuten sängynpeite ja housujen lahkeitten lyhennystä,yms.
1045494.jpg
Tälläinen liina on tullut ihan vaihteen vuoksi "välipalana " virkattua. Malli on viimeisimmässä Lahja-Aitan virkkauslehden kannessakin jo. Langat ovat jämälankoja ja tietysti mun piti saada virkata kullan kimalletta reunaan. Malli on niin tarkkaan värejä myöten lehdestä,että tälläistä tapahtuu tosi harvoin,ettei mulla ole mallissa yhtään omaa keksintöä.
1045498.jpgTapani mukaan lähikuva.
1045491.jpg
Sitten olen virkannut parit jouluiset pannulaput. Tääkin ja seuraavakin ovat jämälangoista. Molemmat pannulaput ovat kaksinkertaiset. Tässä on nurja puoli virkattu tummanvihreällä yksivärisillä pylväillä. Etu ja taka-osat virkkaamalla kiinnitin yhteen ja lopuksi tein nirkkokerroksen. Tuohon päälle ompelin Tiimarista ostamani joulukukat.
1045509.jpg
Niinkuin näkyy,niin tää toinen isoäidin neliöistä. Tässä on taustapuoli yksivärinen punainen.
1045492.jpg
Tässä vielä taas parit joulupallot ja siilet tietysti. Mulla on niin kaaottinen tilanne töissä mitä minulta on tilattu,etten mä millään kaikkee jaksa enkä ehdi ainakaan jouluksi. Oikein varmaksi en ole luvannut lainkaan,olen sanonut,että teen voimieni ja ehtimiseni mukaan,mutta en varmaan kaikkea ehdi. Noita joulupalloja eri väreissä pitäis virkata ainakin 14,siililapasia vielä viidet ja kun niissä on sisälapasetkin,niin oikeastaan kymmenet! Sitte yhdet miesten sukat pitäis neuloa ja toiset naisten sukat,ekaluokkalaiselle pipo ja lapaset,isomalle lapselle pipo ja lapaset. Pienelle koiralle puku neuloa,aikuiselle roseella poncho mohairista virkata ja edelleen yksi kaitaliina virkata, vauvanpeite ristipistoilla ja yksi tytön mekko neuloa. Ja mitähän muuta,ooh. En mä kaikkee ehdi,mutta edes jotain.
Mä en varmaan päivitä ennen isänpäivää tätä,on leipomista, laittamista,lapset perheineen tulee isänpäivän viettoon.
Oikein mukavaa ja hauskaa isänpäivää teille kaikille! Toivottaa:Intsu