Kiitos,kiitos teille kaikille Ystäväiseni,niin ihanista Hyvän Joulun toivotuksista!

Mellä  porukkaa on ollut paljon Ja ollut tosi hauskaa. Nyt vieraani lähtivät kyläilemään,joten mulla on hetki aikaa istua koneen ääressä.

 

Ei meidän joulu ole kulunut sillai rauhallisissa,hiljaisissa merkeissä,mutta ihanasti silti. Siihen on kuulunut paljon,paljon lasten ääniä,heidän riemuja ja  pienten tähtisilmien tuiketta. Oikein onnellista aikaa. Mikään ei voita sitä onnea,kun pienet kädet kiertyvät kaulaani ja saan välillä märkiä pusuja :)

 

Tässä on miniältäni saatu kaunis kukkakimppu.

 

Joulupukkikin on vieraillut ja hänet ottettiin tuulikaapissa jo heti iloisen hännänhuiskeen kera vastaan :D Lapset seisoivat kaikki eteisessä rivissä. Jokaisella jäännitys kasvoilla,kun odotettu vieras saapui.

 

Pukki siinä istui vakavana kuunnellen,kun yksi lapsi porukasta uskaltautui laulamaan joulupukille. Hän itse päätti mitä laulaa ja lauloi ensin Joulupuu on rakennettu ja vielä aivan lopuksi Enkeli Taivaan :)  Kyllä lahjoja tuli paljon. Jopa minäkin sain. Kiitos teille monet Rakkaat  Ystäväni,jotka minua muistitte! Olen aivan sanaton teidän huomiostanne! Ehkä seuraavassa postauksessa sitten kuvaan joitakin ja kerron enmpi lahjoistakin.

 

Minähän leivoin sitten kumminkin kaikenlaista vielä aatonaattonakin. Voi limppujakin piti vielä tehdä,kun ne "jouluksi" leipomat limput tuli syötyä :D Tässä on täytekakku. No,se oli ja meni!! Mun tytär sanoi tänään,että voi äiti,ei kenellekään tulisi mielennkään laittaa tuollaista enkeliä kakkuun. Siinä on patterikin hamosen alla ja kun sen laittaa päälle,niin enkeli kimaltelee kauniisti.

 

Mansikkahyytelön tein,eikä sitäkään enää ole:) Mä en tehnyt siihen mitään kakku tai keksipohjaa alle,kun meidän porukassa on gluteenitontakin väkeä. Tähän vatkasin 2 dl mansikan makuista kermavaahtoa,laitoin 2 prk rahkaa. Sitten yksi pussi pieneksi mössättyjä marianne-karkkeja ja yksi pakastepussi mansikoita,sokeria ja 6 liivatelehteä. Päälle vielä marmeladi-sydänkarkkeja.

 

Tää on marenkikakku,joka nyt jo niinikään on syötynä. Kuten huomaatte :herkuteltu on! On syöty kinkkua ja laatikoita ja vaikka mitä. Yhä on kaapit pullollaan ruokaa! Tää marenkikakku on hyvä ja helppotekoinen. Siihen tulee ohut täytekakkupohja,joka paistetaan uunissa ensin. Sitten otetaan uunista pois ja laitetaan pinnalle sokeroituja mustikoita noin 1,5 dl. Vatkataan viidestä kananmunasta valkuaiset vaahdoksi pienen sokerimäärän kera ja laitetaan marenkivaahto kakun päälle ja vähäksi aikaa uuniin,että marenki saa kauniin värin. Laitoin tään tähän,kun ajattelin,että joku voi haluta tehdä uudeksi vuodeksi tätä.

Olen täällä koko joulunajan häärännyt kattauksia pöytään,mutta aika hyvin olen jaksanut. Lasten kanssa olisin halunnut olla enempikin,mutta voimat eivät ole niin paljoon riittäneet ,kuin olisin toivonut,vaan on mun pitänyt joka päivä ottaa pienet päikkäritkin. Nyt aion mennä ja eka kertaa joulun aikana ottaa hetkeksi käsityön käteen :D