Oih,kun olen iloinen,että eilen vihdoinkin sain loputkin pihasta haravoitua! Vieläkin tuli viisi jätesäkillistä roskia. Kova oli urakka kaikenkaikkiaan,kun piha on aika iso,mutta nyt puutarha näyttää taas paljon paremmalta. Kukkapenkkejä en ole vielä uskaltanut putsata,paitsi yhtä isoa vähän. Siinä on nauhusta ja mikähän kultatyräkki se toinen laji on. Sen penkin uskalsi huoletta putsata,sillä ne kukat nyt ei kuole millään:)

 

Rempan vuoksi ei oikein ole tilaa ollut yrittää esikasvatella mitään,joten mä olen hankkinut tälläisiä siemeniä, jotka saa kylvää suoraan ulos kukkapenkkeihin.Tässä on Kaliforniantuliunikkoa,Punakosmosta ja mikä tuon Ranunculuksen suomenkielinen nimi nyt olikaan. Nää laitan tälläviikolla multiin. Ohje on pusseissa:kylvetään maahan huhti-toukokuussa.

 

Sitten niitä taidokkaita töitä. Laitan tänne kuvasikermän kansalaisopistomme kevätnäyttelystä. Siellä oli useampia nukkeja tehtynä. Tämä miellytti minua niin,että pääsi kuvaan.

 

Kaikenlaista keramiikkaa oli näytillä. Eikö kivan näköinen kalaparvi ja olipa kivelle kilpikonnakin tullut.

Taidokkaasti tehtyjä hopeakoruja oli vaikka mitkä määrät. Kuvan esimerkki ei kyllä tee oikeutta koruile. Ne ovat luonnossa paljon kauniimpia.

 

Tään tyylisiä juttuja en ole aikaisempina vuosina nähnytkään. Tehty kurssilla jonka nimi oli : lusikasta lampuksi.

 

Tiffany/sulatuslasitöitä on ollut jo kauan esillä kevätnäyttelyissä.Mä pidin kovasti tuosta verenpisaran näköisestä kukasta. Posliinitöitä oli runsaasti,mutta en lähestulkoonkaan kaikista aloista napannut kuvaa,kun oli niin paljon kaikkee.

 

Suojelusenkelitaulu puusta veistettynä. Eikö olekin kaunis. Oli veistetty kelloja,peilin kehyksiä ja ties mitä. Myös entisöity vanhoja huonekaluja. Tosi upeita.

 

Tää oli joku seinävaate. En osaa sanoa millaisella ryijytekniikalla tää on tehty.

 

Siinä on päässyt kuvaan kauniita neulotut tossukat,sekä upea huovutettu liina.

 

Helmistä tehtyjä enkeleitä. Oli sinisen värisenäkin ja hopean värisenä. Siinä ne enkelit laulaa hardangerliinan päällä.

 

Miten olis tämmöset muotikengät :D

Tää mun kuvasikermä ei ole ollenkan kattava mitä kaikkee oli. Kuvaamatta jäi hienot ja suuritöiset hardangertyöt,ompelutyöt,silkkinauhakirjonta,monipuoliset kudontatyöt ja maalaustyöt ym. Paljon on toimintaa. Joka syksy ajattelen mennä mukaan,mutta aina se on jäänyt. Ei millään aika ja voimat riitä kaikkeen.