Ennenkuin kerron tuosta ihanasta näyttelystä,niin esittelen ensin olemattoman käsityöni. Tuiki tavallisen pipon.

 

Tämän tein pyynnöstä tarpeeseen. Lanka on Novitan Tempo. En ole tuota lankaa aikaisemmin käyttänytkään. Vyötteessä oli puikkojen koon ohjesuositus 7. Minäpäs tikuttelin 3,5 puikoilla,että sain tiviimmän ja lämpimämmän. Hyvä, tarkoitukseen sopiva siitä tulikin. Napakka,mutta ei silti mikään sellainen kova. Mulla oli 124 silmukkaa lyhyillä pyöröpuikoilla. Aluksi muutama sentti 2n,2o ja sitten jatkoin 6o ja 2n ja loppupäässä kaventelin.

Eilen illalla minulle tuli tilaisuus lähteä Kauhavan Kangas- Aitan väen kanssa Evijärvelle käsityönäyttelyyn. Kangas- Aitta oli kutsunut meitä Käsityöklubulaisiakin mukaan. No ei meitä ollut kuin pari klubilaista mukana ja sitten Kangas- Aitasta oli useampi henkilö.

 

Näyttely pidettiin Evijärven kunnantalolla ja sen oli järjestänyt yksityinen henkilö Laila Allonen vuosien varrella tekemistään töistään. Hän on sairastanut vaikean syövän mahaportin suulla. Leikattu ja hoidettu. Jälkihoitoon kuulunut mm. 18 solumyrkkyhoitokertaa. Tällähetkellä kaikki oli hyvin,mutta sairauden vaikean vaiheen aikana hän oli päättänyt,että jos selviää ,niin sitten järjestää käsityönäyttelyn. Nyt saimme nauttia hänen upeista kättensä työn tuloksista. Töitä oli paljon ja ei minnekään tilaan olisi sopineet varmaankaan,jos hänellä olisi kaikki tekemänsä työt. Aivan valtavasti niitä on vuosikymmenten aikana syntynyt. Tässäkin muutama ihana työ. Kaisloista punottuja kukkia,kaktus ja maljakossa olevat kukat. Maljakko on itse posliinimaalattu. Sitäkin on harrastanut 17v ja valtavasti on maalattuja kalustoja ja olihan tuolla näyttelyssä paljon sitäkin lajia. Sanoi,että koko suku on jo kyllästetty posliinilla. Pöydällä oleva liina on tietenkin itse kangaspuissa kudottu.

 

Tässä Lailan tekemiä paperinaruaskarteluja/sommitelmia. Sellaisiakin oli useita. Kuten jo näistä huomaatte,niin hän on niin monen alan taituri.

 

Yksi tilkkutyötaulu.Tilkkutyötkin hänellä on aivan oma lukunsa. Tilkkutöitä oli näyttelyssäkin esim. tyynyjä,sängynpeitto,hauskoja laukkuja jne. Hän käyttää töihinsä paljon kierrätysmateriaaleja. Värjää ja painaa kankaita.

 

Tämän kuvan halusin ottaa mukaan oikeastaan noitten oikeassa ylänurkassa olevien virsujen vuoksi. Nuohan tehdään yleensä tuohesta,mutta Laila oli tehnyt hauskasti  huovasta. Ihanat huopatöppöset! Nalle on itse tehty antiikkinalle ja kaikki muutkin kuvassa näkyvät ovat tietenkin hänen omaa tuotantoaan.

 

Tauluja oli monenmoisia,joku maalattukin,mutta tää oli minusta erittäin kivasti toteutettu paperinarusta,eikö vain.

 

Vielä laitoin tänne tään yhden kuvan kudonnaisista. Niin paljon oli kaikkee mitä haluaisin näyttää teillekin,mutta ei niitä kaikkee saa tänne sopimaan,eikä kamerakaan kerro sitä kaikkee mitä silmä näkee. Hänellä oli aina joku kiva tarina kerrottavana käsitöistään . Hän on vuosikausia kulkenut oppia saamassa Järviseudun Kansalaisopistossa. Toki hän tekee virkkauksia ja neuleitakin. Oli tehnyt myös monia kansallispukuja mittkä olivat näyttelyssä esillä.

Kiitos taas Kangas-Aitalle kun sain olla mukana ja kaikille mukanaolleille!

Tämän näyttelyn myötä toivotan kaikille rattoisaa lokakuun viikonloppua!