Kuten lupasin niin kävimme eilen pikkulikan kanssa kotikaupukimme joulunavausmessuilla. Se on aina kiva piristävä tapahtuma paikkakunnallamme. Minulla ainakin siellä oli mukava olla ja katsella ja tavata monia tuttuja. Kyllä mä luulen,että pikkupirpanakin tykkäsi.

2085610.jpg
Tässä messualue alkaa .Ne pidetään vanhan Paukun kulttuurikeskuksessa. Ulkona on jo joka puolella vähän myyntipisteitä,heppa-ajelua ym. Enimmät myyntipaikat ovat kuitenkin sisällä. Siellä oli niin,niin monenlaista myyjää. Myyvät pääosin käsitöitä ja leivonnaisia ja erilaisten arpojen myyjiä on paljon. Tästä ulkoa yhdestä kojusta ostin mummin mussukalle karkkia. Hän valitsi mieleisiään metrilakuja.

2085613.jpg
Tässä eräs jonkun käsitöitä harrastavan myyntipöytä. Mä en viitsinyt kauhean paljoa ottaa pöydistä kuvia,kun aina varovasti täytyy lupaa kysellä. Monet myyjät oli mulle tuttuja ja kuulumisia vaihdettiin. Prinsessaiselle ostin pikkutontun ja baby born nukelle tossut ja lapaset. Pian sellaiset olisi itsekin tehnyt,mutta kun niin tuttu myyjä,niin piristääkseni ystävää ja ilahduttaakseni lastenlasta.

2085608.jpg
Näin komeita pipareita löytyi ystäväni myyntipöydästä! Hänellä oli näitä monia,sitten joulun laatikoita,oli kaalikääryleitä,oli käsitöitä ym.

2085614.jpg
Tämä piparitalo on yksi monista. Siellä oli äänestys. Sai äänestää mielestään parasta piparitaloa. Vaikea ois ollut kaunein valita. Tuosta otin kuvan,kun arvelin näkyvän,kun oli valoisimmassa kohtaa. Nää piparitalot nimitäin oli huoneessa,joka oli nimetty Joulmaaksi. Siellä oli vähän sellainen tunnelmavalaistus.Lapsia ilahduttamaan tuo Joulumaa oli tehty. Siellä oli joulupukkikin ,joka jakoi karkkeja ja sai toki pukin syliinkin mennä. Oli Ongintaa ja askartelua.

2085565.jpg
Kuinka ollakaan tää on mun joulunavauslöytö! Siellä ei juurikaan myyty materiaaleja,muutakuin alpakkaa ja sit näitä lankoja. Yhdellä myyjällä oli kassikaupalla tätä samaa väriä puuvillalankaa. Hän halusi niistä eroon. Maksoi 1€ 10 kerän pakkaus!! Eli mä ostin 20 kerää ja maksoin niistä 2 €. Aina sitä sen verran sulovileeniä on,että kun halvalla saa... Kyllä aika tavaran kaupittaa. Lanka on 100 % puuvillaa ja langan nimi on Schulgarn.
Olihan tuolla alueella tietysti taidemuseossa on Taitonurkkaus,pieni shoppi ja työnäytöksiä. Kun minä kävin,niin tehtiin metallilankapalloja .
Sitten oli vielä eri rakennuksessa teatteri Hiomossa käsitöiden ammattilaisten myyntipaikat.

2085567.jpg
Kotona olen tikutellut nyt viimeksi nää lapsen sukat. Perussukat ilman sen kummenpaa mallia. Siinä neuloessa tein tuollaisen kuvion sukan varteen. Lankana Maija.
Näköjään koiruunen tuli mukaan taustalle,on karannut väärälle sohvalle nukkumaan ja kätevästi tyynynkin mytynnyt pehmusteeksi. Koiralle on kyllä toinen sohva,jolla saa luvan edestä maata,kun siinä on sillä oma peitto.