Viron reissun matkakertomus jatkuu,kuten lupasinkin.
Toisen päivän aamusta melko pian aamiaisen jälkeen lähdimme liikkeelle,että olisimme Karnaluksissa heti,kun se klo 10.00 avautuu.


Ihan muutaman kuvan nappasin mistä nyt satuin saamaan. Siellä oli nimittäin niin,niin valtava tungos ettei pahemmasta väliä. Tässä yksi nurkkaus tupsuja. Niitähän nyt oli hyllymetreittäin kuten monet olette nähneet.



Voi ja nauhoja,toinen toistaan kauniimpia.



Edelleen hyllykaupalla katosta lattiaan.


Niin ja lankoja ja lankoja ja ainavain lankoja.


Lisää ja lisää joka puolella. Mutta voipi olla,että siitä huolimatta en kovin äkkiä sinne lähde. Meille oli annettu 1,5 tuntia aikaa ja siitä meni yli tunti kassjonossa!!! Siellä oli niin kova tungos,ettei meinannut päästä eteen,ei taakse. Monta bussilastillista väkeä. Ei puhettakaan,että olisin pystynyt katsella tupsuja,nauhoja, valita pitsiä,ei puhettakaan,ei kirjomuksia,ei nappeja,ei helmiä,lankoja hairaisin mitä sain. Sitten kassajono koetteli mua kovasti. En ole niin huonohermoinen ettenkö jaksaisi vuoroa odottaa,mutta siinä oli se ,kun ainakin 6 ihmistä oli minun edellä ja kello näytti,että pitäis olla jo bussissa. Mieheni hyppäsi katselemassa kassajonoissa,onko ketään muita meidän porukasta. Onneksi oli. Sitten kello näytti ,että olemme 10min myöhässä. Mieheni hyppäsi ulos katsomaan,onko bussi jo tullut,onneksi ei ollut,sekin oli myöhässä. Niin minä taas odottelen. Hitaasti edistyi. Se nainen kassalla,joka tuotteelle etsi tietokoneesta hintaa. Kirjoitteli koneelle tuotteen nimen ja etsi hintaa. Sittenkun tuotteen hinta löytyi,niin löi hinnan käsilaskimeen!! Apua,kun joillain oli monta tuubia nappeja. Joka nappi yksitelen laskettiin ja sitten sitä hinnan etsimistä..... Sittenkun mun edellä oli vielä kaksi,niin mieheni hyppäsi ulos katsomaan,onko kaikki jo bussissa. Oli!! Hän oli sanonut,että kaksi on mua ennen,että odottavtako. Lupasvat ja niin me viimein päästiin. Niin kamala kokemus,että ei kyllä Karnaluksiin enää huvita,olkoon niin käsityöläisten mekka,kun tahtoo!! Mieheni mielestä mahtoi olla ihan hyvä vaan,että Karnaluksiin menon hinkumisesta päästiin:)


Ostoksia sitten. Vähän eri lankalaatuja,en niitä sen kummenmin luetteloi,nähtäväksi jää mitä niistä tulee.


Sitten vielä turkislankaa ja kolme ruusua.



Seuraavaksi Martin markkinoille. Sinne annettiin enempi aikaa,mutta kuten näkyy sielläkin oli muutama muukin ja se tungos.



Myyntikojuja oli paljon ja vaikka mitä toinen toistaan ihanampia ja taidokkampia töitä.



Tietysti monilla paljon tuota kuuluisaa ja kaunista muhukirjontaa. Naisella korviskin sitä.



Siinä Eesti-mummokin käsitöiden äärellä.



Minusta niin valloittavan hurmaavat pupulapaset. Niin paljon oli kaikkea,että aivan silmät väsyi katselemaan:)



Tässä ollaan välipalalla. Ruokapuolta en muistanut edes kuvailla,mutta kyllä me monenlaiset herkutkin siellä syötiin reissun aikana. Martin markkinoiden jälkeen laivaan ja pitkä kotimatka alkoi. Seuraavana yönä yön pikkutunneilla kotona.


Otti vähän voimille lyhyen yön ja reissun jälkeen isänpäivän vietto porukkojen kanssa. Kyllä mä jonkunlaisen kakunkin väsäsin. Piti yrittää keksiä päälliset jostain,kun kaapit oli melko tyhjät. Reissu oli kaikenkaikkiaan monipuolinen,paljon nähtiin,mutta se vaan,että mä olin niin kipee. Flunssa pahana,jalka kipee,maha kipee ja muutama muukin vaiva. Nyt sitten pitää alkaa keskittyä joulun valmisteluun:)