Minäpä hain torilta jo pihaan ekat kukkaset,orvokit. Kukkapenkkejä en ole vielä kunnolla edes putsannut,että olisi suojaa orastaville aluille,kun on kovin ollut koleat säät ja yöpakkasiakin.

 

Siinä mun orvokit kököttää nyt allaspenkissä väliaikaisesti. Siirrän nää sitten muualle kun tähän penkkiin alkaa kunnolla tulla kukkia ja tuohon kohtaan ostan jotain uusia perennoja. Siksi nuo ovat vielä ruukuissakin,eikä kunnolla istutettuina. Pitipä vaan saada jo jotain kukkaa pihaan ja orvokit ei pientä pakkastakaan säikähdä.

 

Remontista tulin myös kertomaan. Nyt alkaa olla jo monessa huoneessa tälläiset valkoiset katot. Tää on kai jotain somapaneelia tai vastaavaa. Meillä oli entiset katot sellaista kuusilautapaneelia ja voi kuinka ne olivat vuosien saatossa tummuneet.Nyt tuli niin kivan valoista. Tapetoinnit myös ovat käynnissä.

 

Meidän makuuhuoneen yhtä seinää somistaa nyt tälläinen tapetti. Meidän makuuhuoneen kalusto,siis sänky,yöpöydät ja iso peilillinen lipasto ovat tummanruskeita. Olen aina sanonut,että ne ovat vanhahtavaa sellaista "Pieni Talo Preerialla tyyliä". Me olemme ne kalusteet,oisko 10v. sitten ostaneet Venäjältä heräteostona,kun meidän piti majapaikkaan mennessä hakea vain maitoa:) Olimme venäläisten ystäviemme kanssa reissussa Hatsinan kaupungissa ja tosiaan majapaikkaan maitoa hakemassa. Maitokaupan oven viereinen ovi johti huonekaluliikkeeseen ja niin mentiin muka vain katselemaan. Näimme siellä mielestämme ihanan makuuhuoneen kaluston. Oltiin jo kauan puhuttu,että tarvittais uusi sänky. Venäjää puhuva ystämme kysyi ,että alkaako hän hieroa kauppoja ja sanoi,että jos kaupat tulee,niin hän voi meidän pakettiautolla käydä hakemassa kalusteet Suomeen. Ne ei siellä maksaneet paljon mitään,että oisko Suomesta sillä hintaa saanut edes sitä lipastoa,tuskinpa ja meille tuli sänkyyn vielä hyvät patjatkin.

 

Yksi seinä vaan on tuota kukikasta tapettia,muut tuollaista yksiväristä vaalean ruskeaa.  Ensiviikolla tulee keittiökalusteet ja sitä seuraavalla viikolla eteisen tapetti ja ikkunat. Sillä viikolla huusholli ois valmis,mutta valitsimme keittiöön kivitasot,joten luulenpa,että niitä joutuu vielä odottaa. Mutta kuukausi tässä suurinpiirtein meni niinkuin arvelimme. Mutta kuten olen sanonut,niin meille tää on helpompaa kun on omasta takaa alan ammattilaiset ja edullistakin. Mä kuvailen sitten taas kaikkee sitä mukaa kun on paikoillaan.