Intsulla on tulossa taas kiireinen viikonloppu. Näin ennen joulua tahtoo olla viikonloput menoa ja meininkiä täynnänsä. Huomenna on Kauhavalla neuletapaaminen,sitte kotiin ruokaa laittaamaan,seuraavaksi seurakunnalle myyjäispöytää järjestämään ja illalla leipomuksia olis ohjelmassa. Pyhänä sitten ne odotetut seurakunnan joulumyyjäiset. Tänään olis ohjelmassa kaupassa käyntiä ja monenlaisia ompeluksia.

 

Tein myyjäisiin muutamat kranssit. Kaikkiin olen liimannut jonkun enkelin ja enkelin laittanut keskellekin ja valot sisälle. Kranssi on nopee ja helppotekoinen. Näissä mulla on puikoilla 26 silmukkaa. Paperilangasta ja puikot3,5 . Sitten vain aina oikein neuletta neulotaan suoraa pötköä niin pitkästi,että siitä tulisi pyöreä karanssi. Minkäkokoisen kranssin haluaa. Ommellaan paperilangalla renkaaksi.Laitan led-valot sisälle ja pyörittelen krassiksi. Reunan ompelen paperilangalla. Sitten kuumaliimalla saa liimattua koristeita mitä haluaa.

 

Tässä kuvassa kahdessa kranssissa on valot päällä. Ne tuikkivat minusta kauniisti sitten illanhämyssä. Mulla on kahden kranssin paperilangassa kullankimalle,joka kyllä on kaunis,vaikka kuvassa ei näy ja yhden kranssin paperilangassa on hopea kimalle.

 

Mulla on yhä paljon omppuja,kun olen ystäviltäni saanut,joten joka raossa koetan niistäkin jotain tehdä. Taas tarjoan teille näin edessä olevan viikonlopun kunniaksi omppupiirasta. Olkaa hyvä! Tää on tavallinen ja helppo. 1 kananmuna,2dl sokeria sekoitellaan.(ei tarvi vatkata) 3,5dl maitoa sekoitetaan joukkoon. 5dl vehnäjauhoja,joihin on sekoitettu 2tl vanilliinisokeria ja 2,5tl leivinjauhetta sekoitetaan joukkoon. Lopuksi lisätään sekoittaen  150g sulatettua margar. laitetaan korppujauhotettuun vuokaa. Päälle siivutaan 3 kuorittua omenaa. Lopuksi vielä ripotellaan sekä kanelia,että sokeria. Sitten vain paistetaan ja nautitaan vaniljavahdon kera tai jätskin.