Tänään on kaunis aurinkoinen päivä tullut ja kohta pääsen puutarhan kukkapenkkiä putsaamaan:) On sitä sadepäivistäkin hyötynsä. Silloin tulee sisällä tehtyä enempi kaikenlaista. Eilenkin mä koko päivän puuhastelin ja tässä mun aikaansaanokseni.

1756877.jpg
Mä eilen aamulla tämän liinan aloitin ja virkkailin sitä hyvän matkaa. Illalla koukutin sen valmiiksi. Malli on uusimmasta Dianan -virkkauslehdestä. Malli on siinä yksivärisenä valkoisena,muta mä laitoin värejä. Sen piti tuleman eteisessä pikkupenkin päässä olevalle pöytätasolle. No,siitä tulikin liian suuri siihen. Tuli paljon suurempi kuin ohjeessa. Ohjeessa oli niin paljon ohuempi lanka. Niin se on nyt olohuoneen pöydällä,vaikka ei nuo nyt ihan prikulleen vastaa olohuoneen värejä,mutta onkos meikäläisellä muutenkaan mikään niin ihan prikulleen:) Vihreä lanka on Merssi puuvillalankaa ja muut värit Kotiväki-langasta.

1756874.jpg
Virkkauksen välissä mä leivoin. Tää kakku on oikeastaan päärynäkakku,vaikka mä tälläkertaa tein siitä sitruunakakun. Johtuen siitä kun mulla ei nyt päärynän makuista esanssia ollut,sitruunan vain. Päärynän makuisena tulee todella hyvä. Makuasiahan se tietysti on,mutta minun makuuni sopii.Mä laitan sen päärynäkakun ohjeen teillekin.

PÄÄRYNÄKAKKU
  3 kananmunaa
  2,5 dl sokeria
  3,5 dl vehnäjauh.
  2 tl leivinjauh.
  1 tl vanilliinisokeria
  200 g rasvaa sulatettuna
  0,5 kahvikupillista kuumaa vettä
  0,5 tl päärynä esanssia

  Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisätään rasva ja kuuma vesi. Seokseen lisätään kuivat aineet ja lopuksi päärynäesanssi.
Paistetaan 170 asteisessa uunissa noin. 40-50 min.
Jos haluaa juhlavamman kakusta,niin voi tehdä kuorrutteen.

KUORRUTE
  1dl kermaa
  1 dl sokeria
Keitetään kattilassa,että keitos vähän saostuu. Sen jälkeen lisätään muutama tippa päärynä esanssia ja levitetään kuorrutus kakun päälle.

1756878.jpg
Leivoin mä tietysti taas pullaakin ja sämpyläleipäsiä. Sämpyläleipästen ohjeen otin tälläkertaa Myllyn Paras sämpyläjauhopaketin kyljestä.

1751369.jpg.
Sain taas tälläisen ihanan tunnustuksen. Tään kertaisen sain Tuhkimolta . Kiitos,kiitos todella! Tässä kohtaa sanon samoinkuin edellisessäkin,että sen saa omia itselleen kaikki,jotka vierailette ja kommentoitte täällä.