Nyt on ihan pikkuisen tullut askarreltua,kun meillä tää alkuvuosi on yhtä synttäreiden juhlintaa. Kortteja tein,vaikka ei kortinteko olekaan mikään vahvuuteni.

 

Nellan.jpg

Tälläkertaa kaikki kortit tulevat prinsessoille. Prinsseillekkin vielä toki pitää tehdä.

Siljan.jpg

Emmin.jpg

Siinäpä nuo tään kertaiset. Mitään uusia tarvikkeita en näihin hankkinut,vaan löytyi askartelutarvikkeita sisältävästä  suuresta laatikosta.

 

makkaravuoka.jpg

En ole aikoihin tänne ruokia laittanut,niin laitanpa pyhänajan sapuskat. Lauantaina tein tätä makkarapataa.

Siihen laitoin puolet lenkkimakkarasta siivutettuina paloina. Sitten vaan sekoitin kulhossa 1prk smetanaa,50g sinappia,

0,5 dl persiljahaketta,80g juustoraastetta. Sekoittelin aineet ja kaadoin vuokaan makkarojen päälle. Paist.150 ast. uunissa noin 20min. Sitten vain tarjolle perunamuusin kanssa.

 

lisukkeet.jpg

Ruuan kanssa näitä lisukkeita. En usein tee varsinaisia salaatteja,kun isäntä ei oikein tahdo niitä syödä. Koetan sitten keksiä näitä muita terveellisiä lisukkeita. Olen miehelleni motkottanutkin,että jos ollaan ulkona syömässä,niin ottaa mielihyvin salaatteja,mutta kotona ei. Muutenkin kuten huomaatte me syödään hyvin yksinkertaista ruokaa.

 

broileripasta.jpg

Eilen puolestaan tein tätä persikkaista broileripastaa.

400g hunajamarinoitua broileria. Paistoin ne ensin pannulla kypsäksi. Sitten tölkki säilykepersikoita ja valutettiin liemi pois. Seuraavaksi laitoin kattilaan noin 7,5 dl vettä,250g kierremakaronia,vähän suolaa tai maun mukaan,50g pinjansiemeniä,1rkl tinjamia, murustin 150g fetajuustoa ja paloitellut persikat, sekä broileri. Keitetään noin 15 min. välillä sekoitellen. Siirretään kattila liedeltä,kun vettä on enää vähän. Annetaan seostua kannen alla noin 5min.

 

hedelm%C3%A4salat.jpg

Jälkkäriksi hedelmäsalaattia.

Laitoin siihen 1banaani,1 omena ,2 pientä mandariiniä,tummia viinirypäleitä ja pieni säilyketölkki coctailhedelmiä. Lurautin sekaan appelsiinimehua ja pikkuisen hermesetaa nestemäisenä.

No näillä uutta viikkoa aloittamaan. Kiitoksin.T.Intsu