Reissulta on kotia palattu! Aivan ekaksi: Kiitos,kiitos sydämeni pohjasta teille kaikille halausten kera,jotka toivotitte meille onnea ja hyvää matkaa! Meidän matka oli hyvin onnistunut ja kivaa oli. Mun ajatukset kulkee yhä siellä Plataniaksen kaduilla,Hanian kaupungissa,vuoristojen serpentiiniteillä jne. Paljon nähtiin ja koettiin kaikkea ja tutustuttiin moniin mukaviin ihmisiin.Mä kerron matkasta kuvien kera.Otettiin sellaiset lähes parisataa kuvaa,mutta älkää nyt pelästykö,en mä nyt tänne laittanut kuin joitain.Tais niitä silti tulla tännekin aika monta:)

Tää kuva on meidän valtavan hienon hotellin uima-altaalta Plataniaksessa. Nuo pyöreät isot "lautaset" ovat porealtaita.Katsokaa miten pilvetön taivas ja tuollainen se oli koko ajan. Lämmintä joka päivä siinä +35 varjossa. Kuuma oli,mutta ei sillai pisteliään kuuma kuten täällä joskus harvoina hellepäivinä. Ilma oli helpompaa hengittää.


Kukkaloistoa oli aivan valtavasti ja meni mihin meni,niin kaikki tienvieret täynnänsä kasvoivat valtavia kukkia. Kyllä mä sitä ihmettelin,että miten ne siinä kuivuudessa teiden varsilla noin kukoisti. Täällä ei noin kuumassa saisi kasteluillakaan pidettyä hengissä.Ei siellä kauempana teitten varsilla kastelua ollut ja kukkia oli aivan valtavia eri lajikkeita. Sitäkin ihmettelin,kun opas sanoi,että keväällä ne ovat parhaimmillaan,että mitä se sitten on,kun nytkin silmiäni pyörittelin.


Tää kuva on hotellimme ravintolasta. Näistä vesimelomitaideteoksista illallispöytä alkaa. Illallisbuffetpöytä oli niin mahdotonta lukuisine lajikkeineen,että en pysty siitä edes kertomaan.Ei mitenkään jaksanut edes kaikkea hyvää maistaa ,kun lajeja oli niin paljon! Ja joka ilta vähän erilaista.


Hyvin monien Tavernojen/ravintoloitten terassien katto oli viinirypäleköynnöksistä.


Vaikka kukkia luonnostaan oli valtavasti,niin samoin olivat laittaneet ruukkuja joka paikkaan,niitä oli ihan siis kaikkialla mitä kummallisimmissa paikoissa ja niissä nyt oli jos mitäkin kukkia.


Keramiikkaa he tekivät paljon. Paljon,paljon kauppoja täynnänsä heidän tekemää keramiikkaa ja ei niin,että joka kaupassa samaa,vaan tosi monenlaista. Kreetalaiset ovat taitavia käsitöistään,mutta mä laitan joku toinen kerta oman postauksen heidän lankatöistä,sillä sekin on aivan oma lukunsa.


Tässä lisää keramiikasta,eikö olisi upea kulho pöydälle.Tuo kalan selkäevä on kansi,joten kalan sisälle saa laittaa keittoa. Tuo oli suuri,joten mahdoton lentokoneessa kuljettaa ja hintakin huimasi,noin 200e noitten sivulautasten kera. Mutta upea minusta on.


Vielä vähän lisää kuvaa keramiikka-astioista.


Hanian Venetzialainen satama. Se oli kiva paikka lukuisine kuppiloineen ja siitä lähti vanhan kaupungin kauppakujille katuja. Tuo on vain pieni kohta satamaa. Se satama-alue on aika laaja.


Satamassa oli useita heppoja vaunuineen,jotka ajeluttivat ihmisiä. Näillä oriheppoilla oli hienot hatut päässä. Kuvasta ei kovin hyvin selviä,mutta tälläkin valkoinen hieno hattu ja hatussa oli aukot korville. Tyttöhepoilla hienoja helmiä kaulassa ja hännässäkin.


Aitoja intiaanejakin Hanian yhdessä puistossa esiintyi.


Bussistapäin otettu kuva retkeltä vuoristossa. Vaikka kuvasta ei niin näytä,niin ollaan aika  korkealla vuoristossa ja alaspäin kiemurtelee serpentiinitie. Tää on Kreetan etelä-osasta,joten alhaalla sekoittuu taivaan horisonttiin Libyan meri. Kuten kerroin kuvia ois paljon ja kokemuksiakin,mutta ei sitä kaikkee saa tänne ahdettua. Kuten sanoin,niin joku päivä kun ehdin tätä päivittämään,niin laitan juttua heidän käsitöistään.