Eilen oli ihana päivä. Ensiksikin heti aamusta Kauhavalle Käsityöklubiin. Se on aina kokohokohta ,siellä on niin tosi viihtyisää ja mukavaa olla. Kiva porukka ja siellä aina näkee ja oppii jotain uuttakin.Siellä on niin monen eri käsityöalan taitajia. Vahinko kun unohdin kameran kotiin,kuvattavaa olisi kyllä ollut.

Kun tulin kotiin niin mä uudistin arvontavoitoksi saamani sydänvuoan:)

Mun oli ihan pakko päästä uudistamaan vuokani ja tein tälläisen kakun. Hyydykekakusta sillä haaveilin,mutta sitä ei nyt ehtinyt,kun oltiin illalla menossa kylään,niin ajattelin viedä tään tuliaisiksi. Hyydykkeen pitäis valmistaa edellisenä päivänä mieluiten tai ainakin sen pitää olla monta tuntia jääkaapissa hyytymässä. Nyt ei ollut aikaa,joten tein tälläisen omena-kermatortun.

OMENA-KERMATORTTU

-2kananmunaa

-1dl sokeria

vatkataan vaahdoksi

Vaahtoon lisätään jauhot. 0,5 kahvikupillista vehänäjauh. sekä saman verran perunajauhoja ja 1,5tl leivinjauhetta. Laitetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 200 ast. uunissa noin 10 min.

Jäähtynyttä kakkua voi vähän kostuttaa omenamehulla. kakun pinnalle laitetaan kahden suurehkon omenan raaste,joihin on sekoitettu puoli pussillista Marianne karkkirouhetta.

Lopuksi kermakuorrute: 2dl kermaa,3/4 osa dl sokeria ja kolmesta kananmunasta keltuaiset. Sekoitetaan ja keitetään kattilassa kunnnes seos paksuuntuu. Sitten seos levitetään kakun päälle. Kakun voi koristaa millä vaan mitä ikinä mielikuvitus keksii. Siitten vain nauttimaan maukkaasta kakusta.

Meillä oli aivan ihana ilta kylässä ja kakusta tykättiin.

Sitten tähän vielä loppukevennys.

 

Tämä kisuli kuuluu sarjaan "karvaiset lapsenlapseni" :) Se on siinä olohuoneen ikkunan ulkopuolella aitiopaikaalla.  Nautiskelee kun siihen aurinko paistelee ja saa samalla seurata mitäs sisällä tapahtuukaan. Tämä on tyttökisuli ja nimeltään Vilu.