Torstasin pyrin pitämään täysin kotipäivän,että saan tehtyä kaikenlaisia hommia kotona. Niin eilenkin. Vähän siivoilin, pyykkäsin,yrityksen asioita hoidin jne. Hedelmäkorissa oli hedelmät jo vähän nahistuneet ja ennenkuin menee lopunkin pilalle,niin päätin tehdä niistä jotain.

 

kuutio-omppu.jpg

Tälläisen omppupiiraan tälläkertaa.

Pohja: 1dl sokeria ja 2 kananmunaa sekoitetaan. Lisätään 70g rasvaa sulatettuna ja 1dl maitoa sekoittaen jokukkoon. Sitten 3dl vehnäjauhoja ,joihin on sekoitettu 3 tl leivinjauhetta. Sekoitetaan taikinaan kunnes taikina on tasaista. Levitetään voideltuun vuokaan. Päälle voi laittaa vaniljakastiketta. Mulla oli sitä vaan 1dl,mutta halutessaan voi enempikin laittaa. 2 suurta omenaa leikkasin kuutioiksi ja ne piiraan päälle.Sitten ripottelin vähän vanilliinisokeria,kanelia ja ripaukset tavallista hienoa sokeriakin. Hyvää tuli. Yli puolet on syötynä,kun illalla meillä oli porukkaa.

 

hedelm%C3%A4set.jpg

Aamupäivällä työmiehille tein liha-makaronilaatikon ja sitten jälkkäriksi hedelmäsalaatin. Siihen tuli 2 isoa omenaa,1banaani, 1 appelsiini,1mandariini,viinirypäleitä,vähän persikkaa ja pieni purkillinen kuutioitua ananasta. Appelsiinimehua ja vähän keinotekoista makeutusainetta. Kulho oli ihan täynnä ja tuosta on työmiehet jo ottaneet ja illalla syötin porukoille tuon lopun.

 

dreijaus.jpg

Keskiviikkona koululla oli edelleen keramiikkaa. Tälläkertaa kaikki sai kokeilla dreijausta. Voi naiset,ei se ollut mikään helppo homma näin kun eka kertaa kokeili,mutta sain sillä jonkunlaisen esineen aikaiseksi.

 

koululta.jpg

Siellä on lasivitriineissä aina joitain töitä esillä. Nämä ovat taidekoululaisten lasten tekemiä.

 

m%C3%B6rri%C3%A4inen.jpg

Tässäkin mikä lie mörriäinen.

 

kesken.jpg

Käsitöissäni ei mitään valmista. Keskeneräisiä vain.

Kivaa viikonloppua Sinulle!

Kiitos käynnistä ja kommenteista. T.Intsu