Kiva aloitella taas uutta viikkoa. Kaikenlaisessa vilskeessä pyhänaika meni. Käsitöissä on monenlaista isompaa työtä kesken ja pieniä töitä teen välipaloina. Nut tuli taas valmiiksi Afrikan vauvalle nuttu.

 

Afrikan%20vauva-normal.jpg

Oli niin kiva tätä neuloa ja tähän käytin kerän loppuja. Osa on Lanettia ja sitten on ainakin tuo kirjava joku sekoitelanka.

 

mandamarenki-normal.jpg

Lauantaina leivoskelin jotain hyväskää. Tämä on mandariini-marenki torttu. Tätä ohjetta ei ole varmaan missään tai voihan samantapaisia olla kuka tietää. Itse kuitenkin tätä sohelsin:)

Ensin 2dl vehnäjauhoja,vajaa 2dl perunajauhoja ja 2tl leivinjauhetta sekoitetaan. Nypitään joukkoon 100g voita. Lopuksi lisätään reipas 1dl maitoa ja sekoitetaan taikinaan. Taikina laitetaan voideltuun irtopohjavuokaan ja paist. 200 ast. noin 15min.

Täyte

3kananmunan keltuaista,1dl vettä,joihin on sekoitettu 2rkl perunajauh ja 4rkl sokeria sekoitetaan ja lämmitetään kattilassa,sekä lisätään 2dl mandariini juissi-mehua. Ei varsinaisesti keitetä,vaan annetaan pulpahtaa ja pois hellalta.

Otetaan kypsä piirakka uunista ja kaadetaan seos piirakan päälle. Sen lisäksi tämän päälle lisäsin tölkillisen säilöttyjä mandariineja. Lopuksi vielä päälle marenki:3 kananmunan valkuaista ja 3,4 dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Levitetään vaahto piiraan päälle ja käytetään kakkua vielä 250 ast.uunissa,että marenki saa ruskeahkon sävyn. Tästä tuli maukas:)

 

k%C3%A4%C3%A4rest-normal.jpg

Kääretortunkin tein. Tässä ei ole kuin mansikkahillo sisällä.

 

ompupiira-normal.jpg

Sitten aivan tavallinen omppupiiras.

 

mandapuu-normal.jpg

Mikäs minun on madariinipiirakkaa tehdä,kun on mandariinit omasta takaa:)

No ei ne kyllä tästä puusta olleet:) Sain tämän viimeviikolla vierailtamme lahjaksi. Meillä on mandariineistä heidän kanssaan hauskoja sisäpiirijuttuja. Perheen rouva tykkää mandariineistä erityisesti. Niin mä joka kerta varaam hänelle mandariinejä,kun tulevat kylään. Nyt he toivat sitten tänne rouvaa varten oikein oman puun:D Saapi nähdä saanko mä tämän säilymään hengissä,mandariinin tuotannosta puhumattakaan. Sen tiedän,että kuivumaan tätä ei saa päästää ja hedelmät ovat valmiita,kun niitten läpimitta on 4cm. Tässä jo pari sellaista on. Saatte maistaa,olkaa hyvä:)