Tänäänkin on ollut niin ohjelmaa etten aamusta ehtinyt tätä päivittää. Jospa nyt sitten jotain. Olisi pitänyt vielä ruokakaupassa ja apteekissakin käydä,mutta kaikenlaisilla asioilla oltuani väsähdin ,niin että jätin ne reissut huomiselle.

Leiponut olen viikonloppuna ja en mä juuri mitään enää ainakaan joulua varten leivo. Ehkä täytekakun teen ja jonkun hyytelön sitten aivan viimetingassa. Nyt tuli leivottua nää.

 

kinuskipiiraat.jpg

Pari kinuskipiirakkaa. Pohja on tälläinen: 2 kananmunaa ja 2dl sokeria sekoitetaan. Ei tarvi vatkata. Seokseen lisätään 3,5dl kylmää maitoa. Sitten jauhot 5dl vehnäjauh,joihin on lisätty 2,5tl leivinjahetta ja 2tl vaniljasokeria. Lopuksi sekoitetaan 150g sulatettua voita. Tämä riittää kahteen vuokaan tai sitten uunipellilliseen. Minä laitoin toisen tuohon Pentikin vuokaan. Ei mikään kovin suuri vuoka ja sitten toisen foliovuokaan,kun minulla olisi ollut sekä keramiikka,että lasivuuat aika kookkaita ja ajattelin,että saisin molemmat yhtaikaa uuniin ja niin sainkin.

Kun ovat paistuneet,niin sitten tehdään kuorrute. Keitetään 1,5dl kermaa,1dl sokeria ja 1dl fariinisokeria niin kauan,että seos sakenee. Sitten siihen voi lisätä vähän vaniljasokeria ja levitetään piirakan päälle. Koristella voi miten kukin haluaa.

 

Oulun%20li%20mput.jpg

Tietysti Oulun limppuja tein,että saadaan kinkun kanssa syödä.

 

k%C3%A4%C3%A4ris.jpg

Vielä kääriksen,joka meinasi kärvähtää ja halkeilikin vähäsen:) Täytteenä mulla on omatekoista omenahilloa ja kermavaahtoa.

 

rekiporo.jpg

Joulupukin  täytyy olla jo melko lähellä,kun meille on alkanut pihamaalle ilmestyä poroja ja tonttujakin. Nämä ovat porraspäässä. 

 

valoporo.jpg

Sitten puutarhassa tämä sarvipää.

Rauhaisaa joulunodotusta!

Kiitos kommenteista ja täällä käynneistä. T.Intsu